3. Plass i Lennart Johansson Academy Trophy

Stabæks G2004 lag deltok siste helgen i mai i Lennart Johansson Academy Trophy i Stockholm og var i gruppe med PAOK FC, AIK, Arsenal FC og Skonto FC.

Annonse:

Trener Stephen Ravnaas oppsummering fra turneringen:

Stabæk -Skonto 2-0 (0-0)
En kamp vi har god kontroll på. Vi har ballen stort sett på motstanderens banehalvdel, men sliter med å sette ballen i mål på alle sjansene vi skaper. En fin start på turneringen.

Stabæk – Paok 1-4 (1-1)
En ganske jevn kamp, som bikker Paoks vei. Vi har en del situasjoner som vi ikke klarer å utnytte på 1-1, bør ha en til to straffespark, men slipper samtidig inn et uheldig mål som gjør at Paok får 1-2 ledelsen i 2.omgang. Mål 3 og 4 kommer alene mot keeper etter en ujevn linje i bakre ledd. Det er litt store avstander mellom bakre ledd og resten i denne kampen. Det må jobbes mer med balanse på midten og står etter med det bakre leddet. Jeg føler allikevel at vi ikke er dårligere enn Paok og jeg tror vi fort kunne tatt dem om vi hadde fått muligheten igjen.

Vi gjør en god turnering hvor vi viser at vi er på høyde med de aller beste og sitter med et inntrykk av at vi er et hakk bedre enn de resterende.

— Stephen

Stabæk – Arsenal 3-2 (2-1)
Vi slipper inn et mål tidlig, men tar kontroll i kampen ganske raskt. Marius har et «Messi» raid fra midtbanen hvor han drar av 4-5 stykker før han sentrer til Sebastian alene mot keeper på 2-1 målet. Vi sløser på sjanser her også og slipper igjen inn et uheldig mål på 2-2. 5 minutter før slutt setter vi 3-2 og avgjør kampen. Jeg føler vi et hakk bedre enn Arsenal og har egentlig ok kontroll på dem.

Stabæk – AIK 1-5 (1-3)
2.plassen var sikret som gjorde at det ble store endringer i laget, og som igjen førte til at vi mistet litt rytme og trygghet. Vi styrer allikevel en god del av spillet og har ofte en del fine tendenser. AIK har en stor/sterk spiss som lager ugang mot oss, men ellers så slipper vi inn litt enkle mål på litt feile taktiske vurderinger, og 3 på dødball.

Bronsefinalen: Stabæk – Nord-Irlands landslag 3-0 (1-0)
Vi gjør en solid kamp, og det er nok vår beste kamp i turneringen. Jeg føler vi har god kontroll igjennom hele kampen, foruten kontringene N-I fikk på våre offensive cornere. Det er bra aggressivitet og press som stresser N-I i hele kampen. Igjen så sliter vi med å sette sjansene i kamp det fort kunne blitt 2-3 mål til for oss.

Sum: Vi gjør en god turnering hvor vi viser at vi er på høyde med de aller beste og sitter med et inntrykk av at vi er et hakk bedre enn de resterende. Det er veldig gode referanser for oss som klubb, lag og spillere å se hvordan vi ligger an mot de bedre lagene i Europa. Vi har litt jobb med strukturelt defensivt, samt bli mer effektive på sjansene vi skaper. Men alt i alt, solid gjennomføring.

Annonse fra Eliteserien: