Tap i årets første nasjonal seriekamp

Trener André Wilsgaard oppsummerer den første måneden med Stabæk Akademis G14 lag.

Årets nasjonal serie begynner tidlig, og allerede siste helgen i januar satte vi kursen for Stavanger og kamp mot Rogaland sør. Før dette hadde vi gjort unna to treningskamper på Nadderud, hvor vi startet med 9-0-seier mot Lommedalen G15 13. januar. Dette vare en kamp hvor vi var klart best fra start til mål, og spørsmålet var bare hvor stor seieren skulle bli. En ok første omgang ble etterfulgt av en noe bedre andre omgang, og vi er fornøyd med måten vi opprettholder trykket gjennom kampen på, til tross for at det hele var avgjort ganske tidlig. Helgen etterpå var det en klart bedre motstander på andre halvdel i Høybråten/Stovner G15. Også dette er en kamp hvor vi styrer mye av det som skjer spillemessig, men vi blir straffet for noen enkle feil gjennom kampen. Vi leder 3-1 til pause, men denne gangen gjør vi en noe svakere andre omgang. Vi greier ikke å kontrollere kampen som vi ønsker, og må til slutt se seieren glippe noen minutter før slutt. Kampen ender 4-4. Vi har uansett fått verdifull matching, og har god tro på egne ferdigheter inn mot seriestarten.

Det er allikevel mye positivt å ta med seg fra kampen, hvor vi i store perioder viser at vi er det beste laget utpå banen. Framover kommer vi til å ta videre steg på flere faser av spillet, og vi skal se enda bedre ut i de neste kampene.

— André Wilsgaard

I Stavanger blir det en tett, jevn og god G14-kamp. Vi møter et lag med bra struktur, som er vanskelig å bryte ned. Vi har ballen en del før pause, men mye på egen halvdel. Vi sliter med å skape det store, men kommer til to store sjanser. Rogaland er ikke ufarlige, spesielt på kontringer, og utnytter sin ene av to sjanser før pause, og det står 1-0 halvveis. I pausen snakker vi om å respondere på en god måte, og jeg er stolt over hvordan vi framstår i andre omgang. Vi tar tak i kampen, og styrer nesten alt etter pausen. Dessverre kommer baklengs nummer to på en kontring etter at vi har corner. Det meste foregår allikevel på Rogaland sin halvdel, og vi skaper jevnt og trutt med store sjanser gjennom hele omgangen. Vi er dessverre litt for unøyaktige i begge ender totalt sett i løpet av kampen, som gjør at det ender med tap i årets første offisielle kamp. Det er allikevel mye positivt å ta med seg fra kampen, hvor vi i store perioder viser at vi er det beste laget utpå banen. Framover kommer vi til å ta videre steg på flere faser av spillet, og vi skal se enda bedre ut i de neste kampene.

 Lørdag 10. februar er neste test - da spiller vi treningskamp mot Bærums Verk Hauger G15 kl. 13.00 på Nadderud kunstgress.

 Kampfakta:

 Rogaland Sør kretslag - Stabæk G14 (Oslo Vest)  2-0

Randaberg Arena, 27.01.18

 Mål:

1-0 (36)

2-0 (45)

 Stabæk:

Osmund Aga, Theodor Tømmerberg (Nickolay Årsbog fra 52.), Vegard Nåvik, Yves Vaage (Amir Jama fra 41.), Sebastian Berthelsen (Henrik Høiby fra 52.), Thomas Wyke, Sebastian Brendsrud Andersen, Samuel Ekroll, Oliver Braude, Phillip Conradi Schie, Marius Fossum

Annonse fra Eliteserien: