5-2 mot kanarifuglene

Årsbeste og et meget sterkt resultat mot et godt lag

I dag synes jeg gutta fortjener mye ros. I perioder av dagens kamp er vi virkelig gode og spiller Stabæk-fotball av høy klasse. Vi kontrollerer store deler av kampen og er solide i flere faser av spillet.

Allerede etter 4 min åpner Ismail ballet ved å effektivt dundre ballen i mål fra 16 meter via tverrliggeren, vakkert fra hospitanten fra Moelven. 4 minutter senere blir Lassen hindret på ulovlig vis inne i motstanderens 16-meter og det dømmes korrekt straffespark som Bergh sikkert setter i mål. En kanonstart og 2-0.

Mot etablert er vi gode i frispillingen, spiller oss opp i mellomrommet gang etter gang, vi kommer oss bort fra trange områder og inn i ny rom som trues av for dagen mange gode Stabæk-spillere. I det vi vinner ballen er vi dyktige til å ta vare på den samtidig som jeg synes vi særlig før pause vurderer klokt om vi skal kjøre en overgang eller etablere et spill. I tape ball-fasen viser vi i dag et nivå jeg ikke har sett av gutta så langt i år. Enten vinner vi den tilbake med en gang eller så tvinger vi bortelaget til å spille ballen hjem mot sitt eget mål. Vi eksploderer i press, og er gode på offensiv markering i de bakre rekker, imponerende gutter.

"Vi eksploderer i press, og er gode på offensiv markering i de bakre rekker, imponerende gutter."

— Øystein Garborg

Det gode spillet gjør at vi produserer bra med sjanser og bør øke ledelsen ved et par anledninger. Lillestrøm er ikke ufarlige og kommer noen farligheter der vi altfor enkelt mister ballen.

Andre omgang starter rotete for vår del der vi aldri får taket på kampen. Vi slurver i presset, vi mister ballen litt for enkelt og der vi var gode til å spille oss bort fra trange områder opptrer vi nå som Mor Theresa og gir Kanarifuglene ballen på et sølvfat gang etter gang. Da ender det som det pleier og Lillestrøm reduserer til 2-1.

I denne fasen av kampen er vi i ferd med å miste momentum. Dårlige lag klarer ikke å snu en slik trend, mens gode lag mestrer dette. Gutta hever seg og tar etter hvert igjen over kampen og avgjør dagens batalje med 3 flotte angrep som ender med fine scoringer av Bergh, Lassen og igjen av en for dagen meget god Ismail.

En god kamp mot et godt lag der gutta fikk revansjert 7-1-nederlaget fra i høst til en overbevisende 5-2 seier. Vi skal selvsagt være fornøyd med dagens kamp og det skal være med å gi hele laget enda mer fyr på bålet for å ta nye skritt i de nærmeste ukene. En fin bekreftelse, men vi skal ikke la det bli en sovepute, vi skal utvikle oss videre med knallhard jobbing. Man snakker ofte om at et lag skal ha et høyt toppnivå som man er på i hver kamp og helst i lengre og lengre perioder. Dette ser jeg helt klart fremgang på, men vi må også heve bunnivået vårt slik at dette blir høyere og at vi sjeldnere og sjeldnere viser dette. De to målene vi slipper inn i dag er ikke bra og viser litt av dette her. Det resulterer våre første innslupne mål i spill så langt i år. Likevel velger jeg å fokusere på at vi holdt nullen i over fem omganger uten å slippe inn mål utenom dødballer.

Uansett: En meget god prestasjon i dag boys, dere imponerer meg om dagen.

Takk igjen til foreldre for kiosk, speaker og filming!

Øystein

Kampfakta
Treningskamp, Nadderud kunstgress, søndag 4. februar 2018 kl. 16.00

Stabæk vs LSK: 5-2 (2-0)

De Blaa fra start
Felix Nilsen Lundevik
Thomas Vold – Scott Engh – Vegar Dahl Frislie – Jesper Vogtengen
Erik Lekanger – Sondre Brudal – Christian L. Bergh – Ismail Sulub (hospitant)
Kristoffer Lassen Harrison – Nicholas Nyquist

Bytter
Magnus Mikkelsen 23 min for Nyquist
Mathis Haugen 23 min for Vold
Cemal Deveci (hospitant) 20 min for Lekanger
Vold 15 min for Vegar

Mål
4 min: 1-0, Ismail
8 min: 2-1, Bergh, straffe
55 min: 2-1
70 min: 3-1, Bergh (Ismail)
75 min: 4-1, Lassen (Ismail)
85 min: 5-1, Ismail (Magnus)
91 min: 5-2

Blaa høydepunkter

Annonse fra Eliteserien: