7-1 mot Godset

Svak første omgang, strålende siste halvdel

Gutta prøver så godt de kan de første 45 minuttene, men får det ikke til. En av de største egenskapene til dette laget her er evnen til å stå på hundre prosent hele tiden. Jada, vi var svake før pause, men gutta jobber hardt hele tiden. Da er det greit ,og vi må godta at kvaliteten varierer. Når da en sånn gjeng får hevet prestasjonen på en del faser av spillet er jeg ikke i det minste overrasket at laget fra elvebyen får kjørt seg etter hvilen. Gutta skal ha skryt for dette her, Godset er et lag med mange gode spillere og det er ikke bare å rekke opp hånden for å klare styre kampen slik vi avslutningsvis gjør. All honnør til dere boys.

Vi får en tung start på kampen da Godset enkelt tar ledelsen etter en corner, svakt av oss og med kun mål imot i år etter dødballer så er det noe vi må ta tak i i løpet av vinteren.

Vi kommer oss av sjokket og er litt heldige da Nyquist utligner litt enkelt, 1-1. Kampen fortsetter med mye enkle feil der vi aldri helt klarer å kontrollere kampen slik vi ønsker. Vi klarer det i korte perioder, men sliter med at spillere mister ballen i situasjoner der vi må velge enklere løsninger, bruke færre og mere effektive touch og rett og slett være bedre orientert. I frispillingen løser vi ikke det slik som vi skal mot den type formasjon. Det gjør at vi klarer ikke i stor nok grad å spille oss fremover i banen med kontroll. Vi setter oss selv i unødvendige vanskelige situasjoner i denne fasen av spillet og det går utover rytmen i vårt oppbyggende angrepsspill. De gangene vi kommer oss opp i banen med kontroll så kommer disse unødvendige bruddene jeg snakker om. Da ebber omgangen ut i en fortjent nok 2-1-ledelse, men en svak prestasjon.

I pausen tar vi tak i noen enkle ting inn mot fasene vi mener vi har vært for dårlige i. Vi slet innledningsvis med at bortelaget til stadighet løp seg fri foran, i eller bak vårt midtbaneledd, dette fikk vi justert. Samtidig er vi tydelige på hvordan vi skal håndtere det presset som møter oss. I tillegg så må vi begynne å ta vare på ballen når vi vinner den og ikke minst løse det å spille oss bort fra trange områder på en bedre måte.

"En for dagen briljant Bergh herjer på banen og viser landslagsklasse..."

— Øystein Garborg

Gutta responderer ikke de første minuttene av annen omgang, men etter hvert begynner spillet vårt å sitte. Vi begynner å få kontroll på kampen og spiller Drammenserne lavere og lavere, vi ser ut som Stabæk igjen. Frispillingen begynner å sitte, bevegelsene fra midtbanen i denne fasen er av høy kvalitet, vi vender spillet, åpner opp korridorer og spiller god fotball. 2-1 blir til 7-1 etter mange fantastiske angrep. En for dagen briljant Bergh herjer på banen og viser landslagsklasse med de referanse vi som trenere har på dette nivået på midtbaneposisjonen. Nyquist scorer og scorer og puttet 4 mål i dag, well done. Gøy er det å registrere at Mathis, Scott og Jesper gjør en solid kamp i dag der en William også setter standarden på duellspill og vilje.

Trenerteamet snakker mye om voksenfotball, men den skal også inneholde kreativitet, glede og evnen til å tørre det lille ekstra. Vi har mye fokus om dagen på hvorfor ting av og til blir gale løsninger og handlinger, men vi må ikke glemme å dyrke frem kvaliteten på det vi holder på med også. Denne kampen er et bilde på disse tingene. Ja, vi er opptatt av de gale løsningene, men vi er enda mer opptatt av hvordan spillerne neste gang de er i disse situasjonene håndterer valgene korrekt. Denne læringen kan vi hjelpe gutta med, men de må stå i det selv, se masse videoklipp og ta de neste skrittene med knallhard jobbing. Derfor er det så gøy å se at gutta etter pausen i dag griper tak de utfordringene vi ikke mestret helt de først 45, og løser disse på en utmerket måte utover i kampen. Det vitner om evne til å lære av tidligere erfaringer og det er nettopp dette gutta gjør i dag, men også trening etter trening. Vi ser utvikling og vi ser en gjeng som jobber knallhardt for dette. Bra boys.

Mye bra i dag totalt sett selv om vi også varierer litt mye i prestasjonene våre. Uansett: Det går fremover og målet er å vise oss fra vår beste side i lengre perioder av kampene. Det skal vi klare.

Takk til foreldrene som stiller opp som speaker, kioskverter og filming, det settes stor pris på.

Neste kamp er mot LSK førstkommende søndag klokken 16.00.

Øystein

Kampfakta

Treningskamp, Nadderud kunstgress, søndag 28. januar 2018 kl. 16.00

Stabæk vs Strømsgodset: 7-1 (2-1)

De Blaa fra start

Felix Nilsen Lundevik
Mathis Haugen – Scott Engh – William Kulvik – Jesper Vogtengen
Cemal Deveci (hospitant) – Christian L. Bergh – Jørgen Thue Kristiansen – Magnus Mikkelsen
Jacob Matre Eriksen – Nicholas Nyquist

Bytter

Sondre Brudal 50 min for Matre
Kristoffer Lassen Harrison 50 min for Jørgen
Erik Lekanger 45 min for Mikkelsen
Thomas Vold 22 min for Jesper
Mikkelsen 15 min for Cemal
Cemal 10 min for Kulvik

Mål

3 min: 0-1
12 min: 1-1, Nyquist, (Bergh)
23 min: 2-1, selvmål, (Cemal)
53 min: 3-1, Nyquist, (Bergh)
57 min: 4-1, Lassen, (Scott)
60 min: 5-1, Nyquist, (Lassen)
64 min: 6-1, Bergh, (straffe)
78 min: 7-1, Nyquist, (Vold)

Gule kort

Bergh og Lassen

Blaa høydepunkter

Annonse fra Eliteserien: