Fortjent tap på Valle

Tett og tøff treningskamp mot VIF

Aller først vil jeg gi ros til et hjemmelag som var gode i dag, og etter 90 minutter vinner de fortjent. De taklet kampen og de utfordringene som kom best, og da vinner man som regel.

Vi starter ok og allerede etter 5 minutter stanger Lassen oss inn i føringen etter et solid hodestøt fra et perfekt slått frispark fra Bergh. Etter dette så er det en kamp som bølger mye frem og tilbake med mye energi og vilje, men der kanskje begge lag ikke klarer å kontrollere kampbildet.

Vi sliter med å etablere spill og mister ballen litt for enkelt i det vi vinner den. Vi har store avstander, få som ønsker ball og vi møter et aggressivt Vif som gjør det vanskelig for oss. Uansett så er vi gode nok til å håndtere dette her, uten tvil. Da må vi være gode på detaljene. Vi må spille på riktig fot, vi må ha effektive touch i mottak, vi må være orientert, og de nærmest ballfører må ønske å ha ball. Uten dette så blir det vanskelig å ta vare på ballen når vi vinner den, det blir vanskelig å komme fremover i banen og det blir vanskelig å spille det spillet vi ønsker.

Jeg synes også at vi før pause ikke er gode nok i vårt kollektive press samtidig som vi sliter med å spille oss fri bakfra. Vif tetter igjen sentralt og presser oss godt. Normalt løser vi dette, men ikke i dag.

1-1 kommer etter en grov feil fra vår side som ender med returløp og straffe til hjemmelaget. Andre får vurdere om det er ball som blir touchet, men det får vi ikke gjort noe med. Uavgjort halvveis gir et korrekt bilde kampen.

I pausen er vi opptatt av å få på plass presset vårt, være litt mer direkte i starten av omgangen for å straffe et Vif som tidvis står høyt, samtidig som vi må tørre å be om ball. I altfor stor grad ender vi hjemover i stedet for å spille oss fremover i banen, dette må vi også ta tak i.

Vi kommer ikke skikkelig inn i kampen i andre omgang, vi gjør individuelle feil i presset som vi til stadighet må reparere med returløp, vi blir altfor direkte uten vinkel og det er en dårlig kombinasjon. Dette koster krefter og mot gode lag som i dag så blir man til slutt straffet.

På en overgang så får Felix korrekt rødt kort etter å felt siste mann på vei igjennom. Sånt skjer, og Felix gjør et ærlig forsøk på å nå ballen. Vi må rokere om på laget og gutta fra østkanten tar fullstendig over. Likevel sliter de med å skape den avgjørende målsjansen, men når vi for n-te gang i dag gir bort ballen og sender Vif stormende fremover, så setter de til slutt 2-1. Vi gjør det heller ikke enkelt for oss selv med rødt kort nummer 2 i sluttminuttene.

"Det viktigste her blir å lære av prestasjonen og neste gang vi er i samme situasjon, så løser vi det på en bedre måte."

— Øystein Garborg

Alt i alt en skuffende forestilling. En ting er at vi taper, men det som skuffer meg mest i dag er at flere av gutta ikke takler å møte et godt lag som vi elsker å slå. Vi er stresset og gjør feil som vi er altfor gode til å gjøre. Skal man vinne en sånn kamp, må 9-10 av gutta levere opp mot sitt beste. I dag er vi ikke i nærheten av dette, og da taper man fullt fortjent.

Uansett: Gutta har levert varene så langt i år både på treningsfeltet og i kamper, et tap tåler vi. Det viktigste her blir å lære av prestasjonen og neste gang vi er i samme situasjon, så løser vi det på en bedre måte. Det kalles spillerutvikling. Samtidig skal vi ikke være blåøyde og stikke hodet i sanden, da lurer vi oss selv, for det vi leverer i dag er ikke av den standarden vi skal være på. Vi ønsker å være det førende laget, å spille lag lave eller utnytte de romforholdene vi skaper. Det maktet vi ikke i dagens kamp.

Øystein

Kampfakta

Treningskamp, Valle Hovin kunstgress, lørdag 17. februar 2018 kl. 11.30

VIF vs Stabæk: 2-1 (1-1)

De Blaa fra start

Felix Nilsen Lundevik
Mathis Haugen – Vegar Dahl Frislie – William Kulvik – Jesper Vogtengen
Erik Lekanger – Christian L. Bergh – Jørgen Thue Kristiansen – Ismail Sulub (hospitant)
Kristian Malt Arnstad – Kristoffer Lassen Harrison

Bytter

Jacob Matre Eriksen 45 min for Arnstad
Nicholas Nyquist 45 min for Ismail
Sondre Brudal 45 for Jørgen
Adrian Strande Kildal 30 min for Kulvik
Scott Engh 25 min for Jesper
Cemal Deveci (hospitant) 20 min for Lekanger
Kulvik 15 min for Adrian

Mål

5 min: 0-1, Lassen (Bergh)
20 min: 1-1, straffe
80 min: 2-1

Rødt kort

Felix (direkte) og Mathis (to gule)

Blaa høydepunkter

Annonse fra Eliteserien: