Klare for cupfinale

Deilig, deilig, deilig boys.

Annonse:

Mulig det ikke var det vakreste eventyret som er skrevet, men det var en spennende og innholdsrik affære som Asbjørnsen og Mo ikke kunne regissert bedre som utspilte seg på et for dagen veldig folksomt Nadderud. Det var meget fortjent og en lettelse da Aga spilte igjennom Hammy som elegant lobbet over en utrustende keeper i første minutt av første ekstraomgang. 3-2 og vi er klare for Cupfinalen 2017 i Telenor Arena, men veien dit i dag var litt kronglete. 

Vi visste at et av våpnene til Aalesund var dødballer. Vi var godt forberedt på dette, men likevel gir vi i starten bort altfor enkle cornere som tilslutt sender «Tangotrøyene» i føringen, 0-1. Vi har i høst vist at vi gang på gang slår tilbake og det er nettopp det vi gjør idag. Hurleen slår en presis corner som Pignatel-Jenssen header på mål og Kasper gir ballen et ekstra dytt over streken, sier han i hvert fall. J. Det lukter en Roger Albertsen fra 1981 her, der man enda ikke er enige om hvem som satt ballen i mål. Uansett så sørger de nevnte parter i fellesskap for at utligningen ble et faktum.

Nå fortsetter en periode der jeg synes vi er det beste laget, men bortelaget tetter igjen sentralt i banen og gjør det vanskelig for oss å trenge igjennom. Rommene de ettergir på sidene klarer vi ikke og utnytte i stor nok grad. Vi mister ballen litt for mange ganger unødvendig og får liksom ikke kontroll over kampbildet slik vi ønsker. Jeg gjentar meg selv til det kjedsommelige, men skal man styre kamper så man være god i det man vinner ballen og taper ballen. Glimtvis viser vi klasse på dette før pause, men vi er ikke stabilt gode nok. Litt vanskelige løsninger, for store avstander og spillere som ikke viser seg godt nok fører til mye løping hjem etter ball og en litt Hawaii-følelse.

Uansett, etter snaue 30 min viser vi et spill som få etter oss gjør på dette nivået. Vi spiller oss fint fremover fra de bakre rekker, bra balltempo, gode bevegelser ender med at Hurleen blir spilt fri på sin kant, slår et presist innlegg som Cheng på en av kampens prestasjoner tar ned, drar av en mann og hamrer inn i korthjørnet til keeperen. Se, lær og nyt!

Vi tar pause med et mål foran, med en følelse at vi har mer inne. Vi tar tak i de nevnte ting, fyrer på litt ekstra energi og tar fatt på andre halvdel.

Vi starter igjen litt rufsete og gir de oransje litt for mange gunstige overganger og dødballer. Vi rir dette av og spiller oss mer og mer inn i kampen. Vi har et spillemessig overtak, skaper noen gode sjanser, men klarer ikke å punktere kampen. De siste minuttene bærer preg av å klare å ro dette i land, noe det ser ut som vi klarer helt til bortelaget 2 min på overtid utnytter en dødball og ekstraomgangene er et faktum.

Da er det noe som våkner i gutta. I stedet for å falle i sammen viser vi nå hva som bor i oss. Som jeg sier til dem: «Det er dette vi trener for, avgjøre viktige kamper, vi er bedre enn Aalesund, gå ut og kjør over dem!». I tillegg er vi opptatt av å utnytte Sunnmøringenes bakrom i enda større grad og ikke minst etter at de fikk denne energien ved utligningen som vil gjøre at de kommer fremover med flere folk. Ikke ofte man ber et Stabæk-lag være direkte, men det er det vi går for, for å avgjøre dette her. Det er akkurat det som skjer, Aga spiller igjennom Hammy og han avgjør dette fantastiske eventyret. Deilig boys!

Dette fortjente dere gutter, som har jobbet hardt dag etter dag, uke etter uke, trening etter trening. Det å oppleve dette sammen er sterkt for klubben, trenerteam og ikke minst foreldre som vi ikke må glemme i en sådan stund. Dere har backet deres håpefulle opp over lang tid og skal ha deres del av denne cupfinalebilletten. Boys: hele trenerteamet er stolte av dere i dag, nyt følelsen. Well done alle sammen.

Vi takker også Aalesund for en god kamp og ønsker dem lykke til i sesongavslutningen.

En ting er å komme seg til en cupfinale, nå gjenstår det viktigste og største hinderet: Viking. Vi er klare og skal gi alt, alltid uansett.

Kampfakta

Semifinale NM G16 2017, Nadderud kg, søndag 8. oktober kl. 15

Tilskuere: Ca. 300

Stabæk vs Aalesund: 3-2 eeo (2-1)

Stabæk fra start

Adam T. Vik

Erik W. Nikolaisen – Nicolas Pignatel-Jenssen – Helmer Rusten – Kasper E. Strøm

Christopher G. Hurleen – Kristoffer Askildsen – Christian L. Bergh – Christopher Cheng

Herman «Hammy» Geelmuyden – Oscar Aga

Bytter

Lars Petter «LP» B. Hotvedt 25 min for Hurleen

Erik Lekanger 10 min for Askildsen

Kristoffer Lassen Harrison 5 min for Aga

Aga 10 min for Lassen

Askildsen 10 min for Lekanger

Mål:

5 min: 0-1

8 min: 1-1, Kasper (Pignatel-Jenssen).

(Her lukter det en Roger Albertsen fra 1981, umulig å se hvem av disse to det er som er borti den tilslutt, men det ser ut som dette).

27 min: 2-1, Cheng (Hurleen)

80+2 min: 2-2

81 min: Herman (Aga)

Annonse fra Eliteserien: