Klare for semifinale i NM

Hamarsingene gav oss trøbbel, men det endte vakkert og vi er klare for semi’n!

Annonse:

Vi visste det kom til å bli en tøff bortekamp mot et godt organisert hjemmelag. Ham-Kam var godt organisert i sin klassiske 4-4-2 formasjon. De var meget direkte og hadde en tydelig strategi på hvordan de skulle spille. Dette var de gode til og skapte en del småfarligheter gjennom hele kampen.

Jeg synes gutta gjør en helt ok første omgang der vi gang på gang spiller oss opp på motstanders siste tredel. Herifra og inn var vi ikke nøyaktig nok. Der vi vanligvis klarer å kombinere oss igjennom sentralt ender vi med kontring imot. Vi hadde altfor mange enkle ballmiss som gav hjemmelaget mange gode overgangsmuligheter. Nå skal det sies at dekket ikke bød opp til dans og gjorde at ballen hoppet og spratt mer enn det vi er vant med. Det er overhodet ingen unnskyldning, det skal vi takle.

Vi vender spillet til tider veldig bra, men er for upresise til å kunne skape noe på denne delen av spillet. I stedet for å utnytte vendingen så blir det for unøyaktig, unødvendig ballmiss og vi må gang på gang løpe hjem for å rette opp enkle tekniske feil. Det koster krefter og gir «Kamma» blod på tann. Ved et par anledninger er vi dog dyktige i denne fasen og en god Cheng kom seg til flere innlegg og gode situasjoner der han setter opp andre på laget.

Jeg synes også at vi før hvilen har et par angrep av høy klasse der vi bare er marginer unna å skape store målsjanser.

Rett før pause mister vi ballen nok en gang for lett i et oppspill, kontring imot, som ender i corner som Ham-Kam header litt for enkelt i mål. Etter en helt ok omgang så går vi likevel til pause med et mål bak.

Vi har en god pauseprat og er opptatt av å fortsette å spille vårt spill, unngå for mange touch, for mye føring, vende spillet mye og klare å definere hvor rommene er. Samtidig må vi slutte med disse enkle ballmissene. Jeg synes gutta responderer bra og vi styrer det meste av spillet, da med noen gode overganger for motstanderen.

Etter 54 minutter kommer endelig lønn for strevet. Hammy slår en presis corner som etter litt klabb og babb ender med at Kasper dunker inn utligningen. Fortjent. Forøvrig hans aller første mål for Stabæk.:-). Rett etter scoringen har vi en god periode der det skreller i stenger og tverrligger et par ganger og vi bør absolutt ta ledelsen.

Siste del av kampen synker kvaliteten betraktelig for begge lag, store avstander, ingen av lagene klarer å ta vare på ballen når man mister den og det hele bærer preg av litt Hawaii-fotball. Det er i sånne kamper man trenger litt magi for å avgjøre og det er dette som skjer når Hammy lader foten på et frispark fra 25 meter og limer ballen i vinkelen fem minutter før slutt. Vi har snudd og leder. Rett før slutt fastsetter Aga sluttresultatet til 3-1 etter et presist innlegg fra Erik. Deilig.

Jeg vil benytte anledningen til å skryte av Ham-Kam som i dag fighter godt og gjennomfører en solid prestasjon. De har flere gode enkeltspillere som de må ta godt vare på.

Gutta jobber vanvittig bra i dag, kommer under, men klarer å snu kampen til vår fordel. Det er sterkt gjort. Det var ikke lett å spille Stabæk-fotball på Briskeby denne lørdagen, men vi klarte likevel å jobbe oss sammen igjennom dette. Det hjalp nok fort på at vi spilte «hematt» etter pausen slik det var i gamle dager for Ham-Kam.

Dere kan være stolte i dag boys, nyte avansementet til semifinalen. Well done.

Godt var det også å se at vanningsanlegget på Briskeby fungerte igjen etter kampen…. J.

Vi ser nå frem til neste kamp som er førstkommende søndag mot naboen fra øst. Vi ønsker VIF velkommen til et nytt klassisk oppgjør på Nadderud.

Kampfakta

Telenor Cupen NM G16, kvartfinale, Briskeby, lørdag 16 september kl. 12

Tilskuere: Ca. 300

Ham-Kam vs Stabæk: 1-3 (1-0)

De Blaa fra start

Gard B. Thomas

Erik W. Nikolaisen – Nicolas Pignatel Jenssen – Helmer Rusten – Kasper E. Strøm

Lars Petter LP Hotvedt – Christian Bergh – Kristoffer Askildsen – Christopher Cheng

Herman Hammy Geelmuyden (kapt.) – Oscar Aga

Bytter

Erik Lekanger 25 for LP

LP 15 for Lekanger

Mål

38 min: 1-0

54 min: 1-1, Kasper E. Strøm

75 min: 1-2, Herman Hammy Geelmuyden

79 min: 1-3, Oscar Aga (Erik W. Nikolaisen)

Se video av de Blaa målene her.

Annonse fra Eliteserien: