Norgesmester

Vi er stolte av dere, boys! Well done!

Annonse:

Det var en spent gjeng som stod klar i spillertunnelen og som satt på benkene rett før innmarsj. De som takler en sånn situasjon best øker sjansene sine betraktelig for å vinne kampen. Gutta løste dette på en meget profesjonell måte, som det står stor, stor respekt av.

Gutta regelrett blåser ut av blokkene i går og eier Telenor Arena fra første minutt. Vi har god kontroll på kampen og får det tidlig inn i vårt spor. Vi stenger av alt som avtalt, vi er gode i «vinne og tape ball-fasen», som er et resultat av korte avstander, spillere som virkelig ønsker ball og gode valg fra spillere med og uten ball. Første del er preget av et høyt tempo, men det er et tempo som vi har kontroll på, og da klarer vi i tillegg å spille vårt eget spill. De gangene vi taper ballen eksploderer vi i press og vinner den tilbake med én gang eller løper hjem som vi er gale. Respekt.

Dette er det verdensklasse over, gutter!

— G16-trener Øystein Garborg

Så, etter 10 minutter finner Hammy Hurleen som skjærer inn bak forsvaret til Viking, kommer alene med keeper og setter ballen kontant i mål. Vakkert. Så om ikke det er nok; 2 min senere tar unge Geelmuyden på seg sine peneste dansesko, herjer med et par spillere fra Stavanger, slår inn til Aga som elegant flikker ballen i mål. Dette er det verdensklasse over, gutter!

Fotballkamp på høyt nivå

Kampen jevner seg litt mer ut. Viking, som er et meget godt fotballag med mange spennende spillere, viser litt av de kvalitetene de innehar. I denne perioden er vi vitne til en fotballkamp på et høyt nivå der begge lag spiller god fotball.

Mot slutten av omgangen finner Kasper en for dagen meget kvikk Cheng som setter fart mot Viking sitt bakre ledd og klinker ballen ned i venstre hjørne. Fantastisk prestasjon!

I det man forbereder seg til pause reduserer Siddisene med en scoring av ypperste klasse.

Vi har en god pauseprat der vi skal gjenskape vår prestasjon før pause mot et Viking-lag som vi regner med vil stupe ut i høyt press og energi etter den sene reduseringen.

Rir presset av

Første del av andre omgang er Viking det førende laget og vi henger litt i tauene. Her kunne fort det sympatiske laget fra Oljebyen fått nok en redusering. Jada, vi senker oss litt her, men når man møter et godt lag så kan det komme perioder i en kamp der man ikke har hundre prosent kontroll. Det går like mye på kvalitet hos motstander som slurv fra oss.

Vi rir dette av, jobber som helter og viser igjen at vi elsker å spille i den BLAA drakten foran et entusiastisk hjemmepublikum. 4-1 kommer etter corner, der Kasper nok en gang scorer i NM-sammenheng. Pignatel Jenssen skal få en assist på dette målet.

Kampen begynner å ebbe ut, men for å sette et verdig punktum for denne sesongen og årenes løp så tar Hammy like gjerne å dribler tre til fire motspillere og triller inn 5-1 etter pasning fra Ruud. Rått. Så får det være at Viking fastsetter sluttresultatet til 5-2 på overtid.

Boys!

Alle skal nevnes i dag, Aga får NFF sin BB, Askildsen spiller årsbeste, Helmer herjer der bak, Hammy tryller, Cheng leverer stort, Gard er sjef helt bakerst, Erik eier høyresiden, Hurleen løper som han er gal hele kampen, Bergh styrer midtbanen, Pignatel-Jenssen setter et verdig punktum for en stor sesong, LP kommer inn og skremmer hele Viking-laget, Kasper scorer og scorer, Bao fikk sitt velfortjente gull sammen med Ruud som har jobbet hardt i hele høst. Lassen kommer inn og gjør nok et flott innhopp. Det var så fortjent et du fikk din medalje, Elvestad. Jørgen og William kom ikke inn i går, men dere har vært med på dette og fortjener gratulasjoner. Arnstad er den yngste som har skaffet seg erfaring. Matre rakk ikke finalen, men du har jobbet hardt i høst og tatt skritt. Lekanger rakk dessverre heller ikke finalen, men bidro med solide innhopp i tidligere runder. Tilslutt Adam; fikk tommel ned for kamptropp, stod godt i semifinalen. Står i det og backer opp gutta underveis, og du fikk en meget fortjent medalje du også. Helt rørende!

Boys: Jarle, Gjertsen og jeg er så utrolig stolte av dere. Dere taklet situasjonen på en strålende måte, leverer en første omgang det kommer til å gå rykter om i flere år fremover. En ting er at vi vinner Cupfinalen 2017, men måten vi tidvis fremstår i går er rørende og imponerende. Kos dere nå gutter, nyt øyeblikket, men mandag er det hverdag igjen. J.

En stor takk til Sondre og Magnus som løser sine oppgave perfekt, og ikke minst til Jarle som holder teamet i tauene og bidrar med enorm rutine og kompetanse.

Tusen takk til alle foreldre for støtten i dag og i hele år, dere gjør en fantastisk jobb for gutta, laget og klubben!

Jeg vil også gratulere NTGU og NTG som jobber tett med Stabæk og er en viktig faktor for at disse gutta tar skritt hver uke.

Det var flere 02-gutter utpå her i dag som har gått en god skole hos André og Andreas. G19-teamet med Gaute og Bekkelund har lagt til rette for en optimal inngang til finalen og har gjort en solid jobb med NTG-gutta.

Akademiet består en gjeng dedikerte trenere som legger ned enormt med tid for at spillerne skal utvikle seg. Dette cupgullet skal deles med dere alle, mange står bak dette her. Well done, coaches.

Avslutningsvis vil jeg trekker frem Gjertsen og Øyvind Leonardsen som har gjort en meget, meget god jobb med gutta før de leverte en dedikert gjeng til undertegnede og Jarle.

Som jeg alltid avslutter siste referat med:

«Den feite dama har sunget, gått fra scenen, låst døren og kastet nøklene, det er over, gutta skal videre, men du verden for en avslutning vi fikk.»

Takk for i år!

Øystein

Kampfakta

Cupfinale, NM G16 2017, Telenor Arena, fredag 17. november kl. 16

Stabæk Fotball vs FK Viking: 5-2 (3-1)

De Blaa fra start

Gard B. Thomas (keeper)

Erik W. Nikolaisen – Nicolas Pignatel Jenssen – Helmer Rusten – Kasper E. Strøm

Christopher G. Hurleen – Kristoffer Askildsen – Christian L. Bergh – Christopher Cheng

Herman «Hammy» Geelmuyden (kaptein) – Oscar Aga

Bytter

Lars Petter «LP» B. Hotevedt 22 min for Bergh

Kristoffer Lassen Harrison 15 min for Cheng

Bao K. Nguyen 10 min for Hurleen

Eirik Elvestad (keeper) 4 min for Gard

Henrik W. Solheim Ruud 2 min for Askildsen

Mål

10 min: 1-0, Hurleen (Hammy)

12 min: 2-0, Aga (Hammy)

25 min: 3-0, Cheng (Kasper)

38 min: 3-1

65 min: 4-1, Kasper (Pignatell-Jenssen)

74 min: 5-1, Hammy (Ruud)

80 min: 5-2

(Alle foto: Kristian Bjerke/Stabæk Media)

Annonse fra Eliteserien: