One of those days...

En god prestasjon, men likevel tap.

Annonse:

For de som elsker å se lag spille fotball langs bakken, komme seg opp i banen ved fine kombinasjoner bakfra, flere gode samtidige bevegelser, ballførere med kreativitet og spillere som evner å skape en ubalanse hos motstanderen, så skulle de sett de første 80 min av dagens kamp. Gutta leverer en solid prestasjon i dag, men det er ikke alltid det belønnes med mål i protokollen. Dette var en slik dag.

Så skal det nevnes at vi ikke var gode nok på den aller siste pasningen som gir det totale gjennombrudd, vi hadde gode tendenser til kombinasjonsspill på siste tredel av høy klasse, men mangler det lille ekstra på presisjon og relasjoner for å spille oss til de store målsjansene. Uansett, vanskelighetsgraden i det gutta prøver på i dag er høy og det er marginalt at vi ikke kommer til sjanser som gir oss de målene vi fortjente etter spillemessig å ha vært det klart beste laget. Jeg er veldig fornøyd med hvordan gutta responderer på fasen mot etablert fra vårt bakre ledd, jeg synes presisjonen i pasningene, bevegelsene fra de fremover i banen er gode og vi spiller fin fotball. Før pause er vi også strålende i det vi vinner og taper ballen. Vi spiller enkelt i det vi vinner ballen og vi er meget gode til å vurdere om vi går for overgang eller velger å etablere spill.

At man da sitter igjen med null poeng er selvfølgelig bittert i en kamp der vinneren etter høy sannsynlighet blir seriemester. Sånn sett mislykkes vi i dag og det skal vi ikke gjemme oss bak, men det er lov til å se bak resultatet en gang iblant også. I dag leverte gutta en god kamp i flere faser av spillet, men vi var svakest i den viktigste delen, å score flere mål enn motstanderen og slippe inn færre mål. Det kommer vi oss ikke unna.

Viking skal ha ros for å straffe oss hardt på kontringer ved to anledninger som avgjør denne kampen. De er et godt lag med mange gode enkeltspillere og man ser at de kan spille god fotball ved noen situasjoner i kampen.

Vi får være skuffet et par dager, ta med oss prestasjonen og jobbe hardt og klokt inn til siste seriekamp og den påfølgende cupfinalen som skal spilles mellom to gode lag.

Kampfakta

Nasjonal serie G16 2017, fredag 13. oktober kl. 15, Nadderud kg.

Stabæk vs Viking: 0-2 (0-0)

De Blaa fra start

Eirik Elvestad (keeper)

Erik W. Nikolaisen – Nicolas Pignatel-Jenssen – Helmer Rusten – Kasper E. Strøm

Kristoffer Lassen Harrison – Kristoffer Askildsen – Christian L. Bergh – Christopher Cheng

Herman Hammy Geelmuyden (kapt.) – Oscar Aga

Bytter

Lars Petter LP Hotvedt 25 min for Lassen

Erik Lekanger 15 min for Erik N

Bao K. Nguyen 5 min for Aga

Jacob Matre Eriksen 3 min for Bergh

Mål

49 min: 0-1

80 min: 0-2

Annonse fra Eliteserien: