Seier i siste serierunde

Jevn batalje gav tre poeng og bronsemedaljer

Annonse:

Aspmyra lå i flomlys, mørket, vindkuler og snø fightet om oppmerksomhet denne sene høstkvelden i Bodø, der Stabæk dro hjem med tre poeng, vel fortjent, men Glimt var ikke ufarlige.

Forutsetningene var klare, seier ville gi bronse, mens poengtap ville gi en Kristin Størmer Steira spesial i mesterskap: 4 plass. Gutta leverte og vi kunne vel ta med oss metall i kofferten hjem.

Kampen begynte bra for vår del, der vi etter kort tid fikk god kontroll og styrte mye av spillet mot Glimt. Vi var gode i frispillingen, der vi var flinke til å lese presset vi fikk imot oss og hadde gode valg med tanke på når vi skulle spille oss oppover i banen og når vi skulle søke den litt lengre pasningen for å åpne opp hjemmelaget. Vi skaper en del halvsjanser og etter 10 min. setter Ismail 1-0 etter et skudd fra Lassen som motstanderens keeper må gi retur på.

I de neste minuttene har vi en periode der vi spiller Glimt lave og har god kontroll på kampen. Så må vi være såpass ærlige at avslutningen av første halvdel var svak og noe vi ikke kan være bekjente av. Vi mister ballen altfor ofte i situasjoner der vi enkelt kan finne en Blaa. Vi kommer oss ikke ut av trange nærområder, vi er ikke godt nok orientert i det vi vinner ball og regelrett gir bort ballen. På siste tredel blir det for mange touch, eller for vanskelige løsninger som ender med mange gode overgangsmuligheter til Bodø`s håpefulle unge fotballtalenter. Det beste er å vinne ballen tilbake med en gang man taper den, men det forutsetter at vi har korte avstander og utnytter dette ved å eksplodere i press samtidig som vi har kontroll på balansen i laget og offensiv markering. Når vi misser på dette er det drivende gode returløp og en innsats som det står respekt av som redder oss fra en utligning. Dette koster naturligvis krefter og er noe vi måtte heve i de siste 45 minuttene.

I pausen tar vi tak i vinne/tape-ballfasen, siste tredel og at vi i enda større grad må være godt nok orientert i det vi individuelt får ball fra medspiller eller vinner ball, slik at vi har en større mulighet til å velge en god løsning der og da.

Andre omgang starter veldig rotete og vi fortsetter litt i samme tralten, som kort oppsummert av første omgang. Kun en kjemperedning fra Eirik står i veien for 1-1. Vi kommer oss etter sjokket og gradvis spiser vi oss tilbake i kampen. Glimt får færre og færre overgangsmuligheter, vi kommer oss oftere opp i mellomrom med ballkontroll og vi produserer en del sjanser som bør gi både ett og to mål til. Det skal likevel gå nesten 87 minutter før vi punkterer kampen ved at Lassen perfekt vekter en pasning der han setter opp Lekanger som regelrett blåser fra sine forsvarsspillere, og fra sin kantposisjon skjærer han inn og fastsetter sluttresultatet til 0-2.

Gutta hever seg siste 45 min selv om vi varierer altfor mye i prestasjonen. I dagens kamp viser vi glimtvis spill på øverste hylle, men litt for ofte gjør vi enkle feil med og uten ball, som er det vi kaller: et stykke unna voksenfotballen. Stabæk skal være spillende og kreative, vi skal prøve og feile for å heve nivået vårt, men det er viktig å finne balansen og lese klimaet rundt seg slik at vi ikke til stadighet må bruke unødvendige krefter på å jage motstander i stedet for å ha kontroll på kampen med ball.

Det som jeg til stadighet gjentar meg selv på, er at gutta alltid står på og gjør sitt aller beste. Det er en meget god egenskap og et godt utgangspunkt for læring. Noe mer kan vi trenere ikke forlange og det at gutta legger lista så høyt på denne ferdigheten gjør meg trygg på at hver kamp hever oss individuelt, og som lag.

Gratulerer boys med en fin avslutning i årets siste seriekamp. Nå venter fine økter inn mot cupfinalen mot Viking som vi benytter anledningen til å gratulere med et vel fortjent seriegull. En sluttabell lyver aldri, det er til og med Peer Gynt enig i.

Gøy å registrere også at det var 02-spillerne som stod for de tellende angrepene denne nord-norske aftenen.

Neste kamp er treningskamp mot Follo G19, lørdag 11. november.

Kampfakta

Siste runde i Nasjonal serie G16, Aspmyra stadion, søndag 29. oktober 2017 kl. 17.

Bodø/Glimt vs Stabæk: 0-2 (0-1)

De Blaa fra start

Eirik Elvestad

Erik W. Nikolaisen – Helmer Rusten – Kasper E. Strøm – Christopher Cheng

Bao K. Nguyen – Christian L. Bergh – Henrik Solheim Ruud – Ismail Sulub

Oscar Aga – Kristoffer Lassen Harrison

Bytter

Erik Lekanger 35 min for Bao

Jørgen Thue Kristiansen 30 min for Bergh

William Kulvik 30 min for Aga

Bao 20 min for Ruud

Mål

10 min: 0-1, Ismail, (Lassen)

86 min: 0-2, Lekanger, (Lassen)

Annonse fra Eliteserien: