Seier over Molde

Tre poeng i en vanskelig bortekamp.

Annonse:

Å dra fra rosenes by med tre poeng og smultring er meget sterkt. Etter 90 minutter på Røkkeløkka så har jeg ingen problemer med å se at hjemmelaget hadde scoret 10 mål på sine to første kamper i høstsesongen. Hurtig overgangsspill av god kvalitet og mange gode ferdigheter både i midtbaneleddet og helt på topp. Litt direkte, men også spillende. Derfor er det meget sterkt av våre egne å holde tett bakover samtidig som vi scorer tre mål og drar hjem til Nadderud med seier i sekken.

Vi er best den første timen og det er da vi avgjør kampen. Ledermålet kommer etter et fantastisk angrep der Askildsen elegant vender bort fra et trangt område til en for dagen meget god Erik som setter opp Hurleen. Han setter fart og slår et presist innlegg som Aga ekspederer i mål på et imponerende hodestøt. Kampens beste angrep og fotball fra øverste hylle i Stabæk sin lærebok.

Vi fortsetter å ha ok kontroll på kampen, men gir Molde litt for mange enkle overganger ved at vi slurver på enkle valg og handlinger. Det går på at vi rett og slett mister ballen unødvendig. Slurv og noe vi faktisk må få bort. Det er ikke bra nok på dette nivået.

2-0 kommer på en corner der Helmer pirker inn sin andre på to kamper. Herfra og inn mot til pause er vi solide synes jeg og kan ved flere anledninger punktere kampen. Vi har noen gode overgangsmuligheter som med enda litt bedre presisjon på siste pasning kan skape de helt store sjansene. Dette så vi også etter pause der vi opp til 6-7 ganger kommer i overtall siste tredel uten å utnytte det. I stedet for enkelt å sette opp 2 vs 1 blir det for mye touch og føring av ball og vi kommer ikke til noen gode avslutninger. Det heter seg at man i sånne situasjoner alltid skal se etter en bedre plassert spiller, det gjorde vi ikke i stor nok grad i disse situasjonene i dag.

Hammy setter 3-0 på et indirekte frispark og kampen virker kjørt for hjemmelaget. Beklageligvis senker vi oss for mye og inviterer laget fra Romsdalsalpene inn i kampen med gang etter gang å miste ballen altfor enkelt når vi vinner den samtidig som vi av og til bruker for mange touch, tempoet går ned og Molde tar faktisk over banespillet. Kun en meget god Gard holder reduseringen unna med to-tre klasseredninger. Molde hadde ikke fortjent poeng i dag, men de viser av og til spill på et høyt nivå og kommer til å plukke poeng de siste kampene.

Gledelig er det også å se at Ruud gjør en god kamp på midtbanen sammen med en hardtarbeidende Askildsen. Cheng må ta en jobb som venstreback i dagens batalje, noe han løser på en utmerket måte.

Denne seieren betyr at vi er med for fullt i riktig ende av tabellen og vi ser frem til å ønske VIF velkommen til et klassisk toppoppgjør om to uker.

Men først venter en god treningsuke inn mot sesongens viktigste kamp til nå: NM-kvartfinale mot Ham-Kam på Briskeby stadion.

Vi håper flere tar turen og støtter de unge BLAA. Det fortjener gutta.

Kampfakta

Nasjonal serie G16: Aker Stadion, søndag 10. september 2017, kl. 1745

Molde vs Stabæk: 0-3 (0-2)

Laget fra start

Gard B. Thomas

Erik W. Nikoaisen – Helmer Rusten – Kasper Strøm - Christopher Cheng

Christopher Hurleen – Kristoffer Askildsen – Henrik Solheim Ruud – Lars Petter B. Hotvedt (LP)

Herman ‘Hammy’ Geelmuyden – Oscar Aga

Bytter

Kristoffer Lassen Harrison 45 min for LP

Bao K. Nguyen 20 min for Ruud

Ismail Sulub 14 min for Askildsen

Jacob Matre Eriksen 9 min for Hammy

Mål

5 min: 0-1, Aga (Hurleen)

20 min: 0-2, Helmer (Aga)

60 min: 0-3, Hammy (Askildsen)

Annonse fra Eliteserien: