Seier over Sarpsborg 08 i NM

Gutta leverte til særedels godt, to hinder igjen

Annonse:

Av og til må man ta et skritt tilbake for så å fosse videre fremover. Det er litt den følelsen man sitter igjen etter forrige helgs labre kamp mot Brann og lørdagens strålende prestasjon mot Sarpsborg 08.

Man merket det allerede dagen før at gutta var tilbake i modus, energien var tilbake og vi hadde kommet oss opp i «ringa» igjen som det heter på hockeyspråket.

Dog var starten av bataljen litt nervøst og ikke helt slik vi hadde tenkt oss. Bortelaget var godt organisert og vi fikk ikke satt spillet vårt. Hovedgrunnen til dette var at vi gjorde litt enkle feil, sover litt på faste situasjoner, ligger litt feil i posisjonering defensivt, bruker altfor mange touch i spillet vårt og mister ballen litt unødvendig. Det lå litt i luften at Sarpsborg tar ledelsen etter straffe, 0-1.

Gradvis spiser vi oss inn i kampen, vi begynner å bygge opp spillet vårt i kjent stil der de fire bak løser presset på en utmerket måte, de sentrale begynner å bevege seg riktig i forhold til hverandre og i de rommene som er der, når vi i tillegg begynner å vende spillet til for dagen to meget gode kanter så kommer målsjansene.

Utligningen kommer etter en god enkeltprestasjon av Hurleen, som tar på seg lakkskoene, kjører karusell med en Sarpsborg-back og slår et innlegg som havner i mål via en motstander. I denne perioden er vi gode. Spissene jobber hardt og smart, noe som gir oss gunstige brudd samtidig som de er dyktige til å true mellomrom og bakrom. Når da i tillegg det bakre leddet opptrer som et voksent forsvarsledd både offensivt og defensivt så har vi plutselig et lag som fungerer slik Stabæk ønsker å fremstå. I slike perioder av spillet er det også viktig å ha en keeper der bak som er på tå hev og gjør en viktig redning som ikke gir Sarpsborg blod på tann.

Vi tar etter hvert ledelsen både 2-1 og 3-1 ved Cheng og Pignatel Jenssen, den siste rett før pause, noe som også satt litt momentum for resten av kampen.

Pausen blir brukt godt, vi må renske bort enkle feil, vende spillet i enda større grad, litt større tempo med ball der vi hadde en tendens til å bruke for mange touch og vi må jobbe knallhardt slik som vi gjorde i første halvdel.

Gutta responderer og etter pause er vi klart best. Vi ruller flere fine angrep, viser kombinasjonsspill av høy klasse og lager skikkelig trøbbel for Særp. 4-1 kommer etter nok et Hurleen-raid der nok et innlegg havner i mål via et bein fra Østfold. De Blaa gir seg ikke før det står 7-1 i målprotokollen.

Etter hvert en vel gjennomført kamp der flere spillere er opp mot sitt beste. Mange kunne vært nevnt her i dag men, Aga jobber knallhardt og det lyser engasjement som smitter over på hele gruppa, Bergh viser klasse i spillet sitt utover kampen, stopperne gjør en solid kamp og kantene med tomålsscorer Cheng og Hurleen er tellende og leverer på et høyt nivå.

Jeg vil også gi litt skryt til Sarpsborg som har en god start på kampen og viser at de har flere gode spillere. De ble hardt straffet i dag.

Gutta imponerer tidvis i dag - to hinder igjen.

Kampfakta

Telenor Cupen NM G16, lørdag 26. august 2017 kl. 17 på Nadderud kg

Stabæk vs Sarpsborg 08: 7-1

Stabæk fra start

Gard B. Thomas

Erik W. Nikolaisen – Nicolas Pignatel Jenssen – Helmer Rusten – Kasper Strøm

Christopher G. Hurleen – Kristoffer Askildsen – Christian L. Bergh – Christopher Cheng

Herman Geelmuyden – Oscar Aga

Byttene

Henrik Solheim Ruud 19 min for Hurleen

Lars Petter B. Hotvedt 12 min for Herman

Kristoffer Lassen Harrison 11 min for Aga

Jørgen Thue Kristiansen 9 min for Askildsen

William Kulvik 5 min for Kasper

Målene

19 min: 0-1

29 min: 1-1, Selvmål (Hurleen)

34 min: 1-2, Cheng (Aga)

39 min: Pignatel Jenssen (Hurleen)

59 min: Selvmål (Hurleen)

63 min: Cheng (Herman)

68 min: Helmer (Aga)

74 min: Lassen (Bergh)

Annonse fra Eliteserien: