Slo Sarpsborg

God start på det nye året.

Annonse:

20 dag jul nærmer seg med stormskritt og det betyr at julen definitivt er over og vi kan endelig begynne å gi uttrykk for glede, irritasjon, beundring, frustrasjon og respekt for prestasjonen til gutta sine første treningskamper for vinteren. Vi er i gang igjen, og gud hvor det er deilig som det heter i sangen.

Kampen totalt sett inneholdt mange av karakteristikkene som nevnt ovenfor. Det er slik det er i første kampen etter juleferien. Vi tar med oss 4 mål på bortebane og smultring til Adam.

Det er ingen tvil om at vi er det klart beste laget utpå her i dag. Så skal vi være såpass ærlige med oss selv at vi kan nok bedre enn det her. Likevel er jeg fornøyd med hva gutta legger ned av jobb. Dere gjør deres beste og det er alltid et godt utgangspunkt for læring.

Vi har alltid som mål å kontrollere kampene vi spiller. Dette gjør vi tidvis i dag, men jeg synes vi i de ulike fasene av spillet spiller på oss altfor mange unødvendige i brudd. I frispillingen vil vi så mye i dag, kanskje litt for mye. Vi har litt for stor risiko i selve frispillingen der vi er upresise i selve pasningsspillet bak samtidig som vi fører med oss ballen oppover i banen uten helt å ha kontroll på valg og utførelse. Dette henger også sammen med at vi i denne fasen blir veldig dype med begge de to sentrale. De blir tatt ut og vi er litt statiske samtidig som avstanden opp til kanter er lang og avstandene mellom spissene blir også for stor da Opsahl må veldig lavt i banen for å bli involvert. Det som er positivt er at vi løpet av omgangen hever nivået. Stopperne og backene blir bedre på å spille ut hjemmelaget sitt press og våre sentrale klarer mer og mer og svitsje slik at vi alltid har en litt dypere i banen og en litt høyere. Når vi da også klarer å henge på en for dagen meget god Opsahl i hengerollen litt høyere i banen så begynner vi å ligne på oss selv. Vi spiller oss opp i banen ved flere anledninger bakfra og setter oss selv i gunstige situasjoner på siste tredel.

Å være god i vinne ballfasen betyr blant å ta vare på ballen når man vinner den ved hjelp av å spille enkelt bort fra et område med mange motspillere, vi har korte avstander, spillere som virkelig vil ha ball og at vi er gode til vurdere om vi holder ballen i laget eller går for overgang. Når vi vant ballen i starten av kampen så mistet vi den altfor lett ved å velge vanskelige løsninger. Vi hadde litt for store avstander i laget og dette resulterte at vi mistet ballen altfor mye. Dette jobber vi oss inn i og sammen med at vi har bedre kontroll i å spille oss fri bakfra så begynner vi å få god kontroll på kampen.

1-0 kommer etter en gunstig gjenvinning der Opsahl vender opp på 25 meter, setter fart og elegant plasserer ballen i hjørnet. Nå er vi gode. Like etterpå spiller Erik N en lang ball opp på LP som river seg løs, runder keeper og vi leder 2-0. Dagens angrep kommer etter at Bendik og Hauso kombinerer elegant på midten, spiller ballen raskt frem i den åpne korridoren. LP setter opp Hurleen som curler ballen perfekt inn i venstre kryss. Dette gir oss 3-0 til pause.

En ok gjennomført første halvdel der vi viser noen meget gode tendenser selv om vi også varierer litt for mye å både individuelle og de lagmessige prestasjonene.

Andre omgang begynner med at Hurleen spiller igjennom Opsahl som enkelt øker til 4-0.

Kampen endrer ikke karakter etter hvilen, men vår prestasjon faller en del. Avstandene er altfor store. Det resulterer i at vi taper ballen litt for enkelt og klarer aldri å spille hjemmelaget lave. Vi sliter også med å spille oss kontrollert inn i mellomrommet via midtbanen, mye pga disse nevnte avstandene. I stedet får å vende spillet hurtig, åpne opp korridorer for så å spille oss igjennom ledd så ender vi altfor ofte bakover i banen og Sarp får hevet laget sitt. Vi er også litt for upresise i det vi gjør med ball og da får vi aldri satt spillet vårt.

Uansett: dette er første kamp for året, gutta vil veldig mye og vi ser tendenser til hva som bor i oss. Det hadde vært veldig rart om alt hadde vært fantastisk i dag.

Neste kamp er borte mot Telemark sitt kretslag. Da får vi virkelig en pekepinn på hvor vi står.

Vi takker Sarpsborg 08 for en fin kamp, gratis bane og dommer. Dette setter vi stor pris på. Det er alltid hyggelig å ta turen til byen på den riktige eller feile siden av elva.

Sarpsborg 08 - Stabæk 0-4

Adam

Erik N-Helmer-Kasper-Jacob

Hurleen-Hauso-Bendik-Cheng

Oscar O-LP

Bytter: 

Emil 02 30 min for Bendik

Lassen 02 25 min for Hurleen

Eirik 22 min for Erik N

Mål: 

10 min: 0-1, Oscar O, (Cheng)

17 min: 0-2, LP, (Erik N)

28 min: 0-3, Hurleen, (LP)

44 min: 0-4, Oscar, (Hurleen)

Annonse fra Eliteserien: