Sterkt resultat i vinterens første kamp

5-2-seier mot Hallingdal sitt A-lag hjemme på Nadderud

Det var en spent gjeng som skulle opp mot et seniorlag som befinner seg i 4. div og i fjor fightet om opprykk helt inn til siste kamp. Med det som utgangspunkt er en 5-2-seier et meget sterkt resultat som vi må gi stor kreditt til gutta på denne flotte solskinnsdagen på Nadderud. Gutta har jobbet knallhardt fra oppstart, gått all in hver eneste trening for å ta et skritt videre i sin utvikling. Trenerteamet ser utvikling etter knappe tre uker ut i 2018.

"Gutta har jobbet knallhardt fra oppstart, gått all in hver eneste trening for å ta et skritt videre i sin utvikling."

— Øystein Garborg

Kampen starter med et par store sjanser til Hallingene etter dødballer som bør ende med scoring, der er vi heldige. Vi slet veldig i første omgang mot gode cornere og innkast fra bortelaget som skapte store problemer for oss. Litt mot kampbildet så er det vi som tar ledelsen 1-0 etter et meget flott angrep. Vi vender bort fra et trangt angrep der Erik setter fart, parkerer motstanderen og finner en Nicholas som dundrer inn 1-0, gode prestasjoner der.

Etter denne scoringene er vi OK, flinke til å ta vare på ballen og klarer å etablere spill. Likevel synes jeg det er fortjent at Hallingdal utligner på et frispark som blir flikket i mål, der sover vi. I de neste 20 minuttene er vi svake synes jeg. Vi klarer ikke å kontrollere kampen slik vi ønsker og mye av grunnen ligger i vinne ball-fasen der vi ikke evner å ta vare på den når vi vinner den. For få nærme ballfører ønsker ball og når vi de får den så er man ikke godt nok orientert og vi mister den altfor enkelt igjen. Det er i denne perioden bortelaget får en del dødballer som gir de flere muligheter til å gjøre 2-1, noe de tilslutt gjør.

Vi kommer oss inn i kampen igjen mot slutten av omgangen, mye pga. at vi hever oss i vinne ball-fasen, men også at vi evner å løfte presset vårt som tidvis ble litt for lavt i starten av kampen. 2-2 kommer etter nok et flott angrep der Nicholas brasser inn utligningen, kampens prestasjon.

I pausen er vi opptatt av 3-4 hovedpunkter. Vi må presse høyere, noe som egentlig var planen fra start, vi må unngå å falle ned med vårt bakre ledd unødvendig som gir et altfor stort mellomrom, vi må evne å ta vare på ballen når vi vinner den og vi må blir tøffere i duellspillet i egen boks på dødballer. Jeg synes gutta hever seg på alle punktene og det er det som danner grunnlaget for at vi i første del av andre omgang får god kontroll på kampen.

3-2 kommer etter en meget god overgang der Arnstad finner Nicholas som alene med keeper setter ballen kontant i mål. 4-2 får vi etter at Vold spiller Magnus fint igjennom og han er sikkerheten selv da han runder keeper og setter ballen i mål. Sondre setter punktum med 5-2 etter at Bergh har danset seg igjennom Hallingene og serverer Sondre på åpen kasse, etter at sistnevnte gjør en perfekt bevegelse i boksen.

Mye bra i dag, men jeg er sikker på at jeg har med meg gutta at vi har mye å jobbe med i de ulike fasene. Uansett, jeg er imponert over det nivået vi av og til er innom i dag, det er betryggende å se. Så skal vi få disse periodene lenger og enda bedre. Men et strålende resultat mot et seniorlag som holder godt 4. divisjonsnivå. 5-2 var nok i det meste laget i dag, der sjansestatistikken er jevn og vi er meget effektive.

Vi takker våre kjære Hallinger for at dere tok turen nedover og håper dere hadde en fin helg på Nadderud.

Øystein

Kampfakta

Treningskamp, Nadderud kunstgress, søndag 21. januar 2018 kl. 13.30

Stabæk vs Hallingdal A-lag: 5-2 (2-2)

De Blaa fra start

Felix Nilsen Lundevik

Thomas Vold – Vegar Dahl Frislie – William Kulvik – Scott Engh

Erik Lekanger – Christian L. Bergh – Jørgen Thue Kristiansen – Kristoffer Lassen Harrison

Kristian Malt Arnstad – Nicholas Nyquist

Bytter

Mathis Haugen 30 min for Vegar

Jacob Matre Eriksen 25 min for Lassen

Sondre Brudal 22 min for Lekanger

Magnus Mikkelsen 22 min for Nicholas

Mål

5 min: 1-0, Nicholas (Lekanger)

12 min: 1-1

25 min: 1-2

35 min: 2-2, Nicholas (Lekanger)

50 min: 3-2, Nicholas (Arnstad)

75 min: 4-2, Magnus (Vold)

85 min: 5-2, Sondre (Bergh)

Gule kort

Jørgen og Arnstad

Blaa høydepunkter

Annonse fra Eliteserien: