Tap mot imponerende spanjoler

0-4 mot Valencia på deres hjemmebane

I dag møtte vi et meget godt hjemmelag som utover i kampen viste et nivå som man sjeldent ser på dette alderstrinnet, imponerende. Det var kombinasjonsspill, flikker, kvikkhet, effektive touch og noen individuelle ferdigheter på et meget høyt nivå.

Vi henger ikke helt med i dag, men i noen små perioder viser vi hva som bor i gutta samtidig som vi må være ærlige på at vi fikk oss en leksjon.

Litt av utfordringen i dag var at vi ikke var i stand til å håndtere tempoet Valencia bydde på. Det gav utslag i at vi tapte ballen med en gang vi vant den, vi fikk store avstander i laget og vi klarte aldri å kontrollere vårt spill. Defensivt så gikk det litt for fort der enkle vegger, kombinasjoner skapte problemet for oss, jukset vi i presset vårt og ligger feil så utnytter spanjolene dette til det fulle. Da kommer vi i undertall lenger ned i banen og i disse fasene er spillerne fra John Carews tidligere klubb ekstremt gode til å utnytte. Hurtig i lengderetning, spillere som enkelt går av både Stabæk-spillere og hele ledd i laget vårt. Da blir det tøft å unngå sjanser imot og da går det som det går og vi taper fortjent 4-0.

"Selv om hjemmelaget imponerte, så mener jeg bestemt at med flere sånne kamper så vil vi heve oss betraktelig."

— Øystein Garborg

Selv om hjemmelaget imponerte, så mener jeg bestemt at med flere sånne kamper så vil vi heve oss betraktelig. I starten av kampen klarer vi i enkelte tilfeller å spille oss rettvendt i mellomrommet, vi klarer å spille oss bort fra press og inn i nye rom, men vi klarer ikke å utnytte dette. Der vi hjemme i Norge skaper en ubalanse hos motstanderen på dette spillet så er Valencia så ekstremt raske til å komme opp i nytt press på oss og de håndterer dette så bra at i stedet for å klare det neste avgjørende trekket fra vår side, så mister vi ballen eller misser for enkelt i selve pasningen til en Blaa medspiller. Da må vi løpe hjem og jage og dette koster krefter, det koster mentalt og vi fremstår utover i kampen litt svakere enn det vi kan forvente av oss mot et godt lag.

Det gir utslag i at vi etter hvert blir litt for feige i spillet vårt. Vi tørr ikke spille oss fri bakfra når vi møter press som vi vanligvis håndterer, vi stresser for mye med ball over hele banen og evner ikke å komme oss inn i kampen. Dette stresser oss, og mot slutten så gjør vi litt for enkle feil i de fleste fasene av spillet som vi er for gode til å gjøre. Det er litt skuffende. At vi ikke takler tempoet i starten av kampen mot en type motstanderen vi sjeldent møter kan være forståelig, men det overrasker meg litt i negativ forstand at vi ikke klarer å utligne noe av denne tempoforskjellen utover i kampen. Likevel håper jeg og ikke minst tror jeg at vi i etterkant av kampen vil ta til oss læring av denne leksjonen, og heve oss. Et skritt tilbake, men fem frem.

Neste mulighet er Levante, nok et meget godt lag og ikke minst nye muligheter.

Tusen takk til alle foreldre og søsken som fulgte oss live i dag, det var meget hyggelig å registrere.

Øystein

Kampfakta (2 x 40)

Treningskamp, Ciudad Deportivo de Partena, tirsdag 20. februar 2018 kl. 19.00

Valencia vs Stabæk: 4-0 (1-0)

De Blaa fra start

Felix Nilsen Lundevik
Mathis Haugen – Vegar Dahl Frislie – William Kulvik – Jesper Vogtengen
Erik Lekanger – Christian L. Bergh – Sondre Brudal – Ismail Sulub (hospitant)
Kristian Malt Arnstad – Nicholas Nyquist

Bytter

Jørgen Thue Kristiansen 40 min for Sondre
Kristoffer Lassen Harrison 40 min Arnstad
Scott Engh 30 min for Vegar
Magnus Mikkelsen 22 min Nicholas
Jacob Matre Eriksen 16 min for Kulvik

Mål

18 min: 1-0
50 min: 2-0
60 min: 3-0
80 min: 4-0

Annonse fra Eliteserien: