To tøffe kamper, men god læring

Tap også mot Levante

Inngangen til disse to kampene var tydelig fra trenerteamet, der vi skulle ha lite fokus på resultat, alle skal starte minst halvparten av kampene og vi skulle få noen svar på viktige faser av spillet. Vi prioriterte høyt press i begge kampene og ta læring av dette. Man kunne alltids lagt seg ekstremt lavt og berget anstendige resultater, men dette ønsket vi ikke i disse treningskampene. Jada, vi får svi for dette og fra publikums sine øyne kan det se ut som at gutta er naive og altfor lett slipper til målsjanser imot, ved at vi ikke klarer å presse slik vi ønsker og bør heller legge oss lavere i banen. Vi mener bestemt at denne ukens inngang skal gi oss best mulig utvikling de nærmeste ukene ut fra sånn vi leser gruppa og det var målet for uken.

"Vi mener bestemt at denne ukens inngang skal gi oss best mulig utvikling de nærmeste ukene."

— Øystein Garborg

Så er det viktig å understreke at alt handler ikke om hvordan man presser for å prestere godt i fotballkamper. Vi ser at vi også i dag sliter ekstremt i 1 vs 1 defensivt over hele banen, vi takler ikke tempoet vi møter godt nok og igjen synes jeg vi stresser når vi har ball. Vi er livredde for å miste ballen når vi vinner den, er dårlig orientert og altfor få ønsker ball i denne fasen av spillet.

Vi evner heller ikke å samle oss når vi ikke klarer å isolere godt nok i det nevnte topp-presset vårt, det resulterer i at Levante-spillerne altfor enkelt finner rom imellom leddene våre som de utnytter på en god måte. Der vi i vår bakre firer burde stått tett oppi og vunnet oppspillene er vi på halvdistanse og gir hjemmelaget ekstreme gode muligheter til å komme inn bak oss ved enkle kombinasjoner og ganske direkte, men effektivt spill langs bakken.

Vi slurver mye på dødballer også i denne kampen der vi på to av målene ikke gjør jobben vår i de defensive sonene, svakt.

Også i denne kampen synes jeg vi ikke kommer opp på det nivået vi kan forvente, men jeg har lyst til å rose guttene for å stå løpet ut i dag. Vi tapte klart og fortjent, men vi prøvde et ærlig forsøk utifra hva som var målet med kampen. Det gleder en trener å se at gutta er ekstremt skuffet i garderoben etter kampen, men etter hvert snur dette til et intens ønske å ta skritt videre. Skuffelsen gikk raskt over til å jobbe knallhardt videre, og tilstedeværelsen i etterkant av kampene gjør at jeg tror vi kommer til å få noen gode og verdifulle treningsuker fremover.

Vi har i løpet av disse to kampene fått noen gode svar og ikke minst referanser på oss selv opp mot topp europeisk motstand på dette alderstrinnet. Nå blir det viktig å bruke dette på en fornuftig måte videre på veien oppover utviklingsstigen sett med BLAA Stabæk-øyne. Vi skal analysere fasene i spillet opp mot våre prestasjoner og ha dette som et utgangspunkt for jobben som skal gjøres på feltet fremover sammen med gutta.

Igjen takk til foreldre og søsken som stilte opp i dag. Vi håper og tror at vi ved hjelp av disse kampene kan underholde dere med litt mere kvalitet i løpet av senvinteren og våren. Vi har troen, gutta har troen og med det utgangspunktet klinker vi til videre.

Øystein

Kampfakta (2 x 40)

Treningskamp, Ciudad Deportivo de Buñol, onsdag 21. februar 2018 kl. 19.15

Levante vs Stabæk: 5-0 (3-0)

De Blaa fra start

Felix Nilsen Lundevik
Mathis Haugen – Scott Engh – Adrian Strande Kildal (– Jesper Vogtengen
Magnus Mikkelsen – Jørgen Thue Kristiansen – Kristian Bernt Torgersen (03) – Ismail Sulub (hospitant)
Jacob Matre Eriksen – Kristoffer Lassen Harrison

Bytter

Christian L. Bergh 40 min for Ismail
Erik Lekanger 40 min for Mikkelsen
William Kulvik 40 min for Adrian
Kristian Malt Arnstad 30 min for Matre
Nicholas Nyquist 22 min for Bernt
Sondre Brudal 22 min for Jørgen

Mål
11 min: 1-0
30 min: 2-0
32 min: 3-0
45 min: 4-0
80 min: 5-0

Annonse fra Eliteserien: