Uavgjort mot LSK

En svak kamp, men viktig poeng.

Annonse:

Det ble ingen festforestilling fra noen av lagene på Romerike denne lørdagen. Til det var prestasjonene langt unna det man kan forvente, i hvert fall for De Blaa. Vi prøvde og prøvde, jobbet og slet, men lykkes ikke slik vi ønsker. Selv om vi dominerer banespillet i nesten samtlige 90 minutter så klarer vi ikke å omsette dette i målsjanser og mål.

Hjemmelaget lå lavt samtidig som vi spiller dem lave. Et kampbilde vi kjenner oss igjen i og som vi pleier å løse på en god måte, men ikke i dag. Vi fikk ikke ut den kreativiteten jeg vet gutta har som må til for å trenge igjennom på siste tredel. Vi evner ikke å ta av folk i stor nok grad slik at vi kan skaffe oss gode overtallsituasjoner og vi slurver mye til oss å være. I det ligger det enkle pasningsfeil som gjør at vi gang på gang kommer ut av rytmen og må bruke tid og krefter til å skaffe oss kontroll på kampbildet igjen. Jeg må være ærlig å si at dette var litt skuffende å registrere.

I pausen prøver vi å trykke på de riktige knappene for å heve prestasjonen, en prestasjon gutta var veldig samstemte om at var langt unna det vi vet vi kan. Det handler om mere bevegelse sentralt på banen, færre touch, bearbeide motstanderen enda mer slik at vi åpner opp rommene mer, vende spillet og komme til gode innleggssituasjoner og ikke minst slå innlegg. Vi responderer til en viss grad på dette, men ikke i stor nok grad. Vi er dyktige til å åpne rom, men utnytter ikke dette godt nok. Ledige kanter blir for lite brukt og når vi kommer til disse innleggssituasjonene så slår vi dem ikke.

Jeg nevnte innledningsvis at vi slurvet for mye i denne kampen og det er det som tilslutt gir de gule en overgang som ender i en soleklar straffe. 1-0. Å lage straffe kan skje den beste og det må vi tåle, men det som skjer i forkant holder rett og slett ikke mål på dette nivået. Enkelt og greit.

Etter at hjemmelaget tar ledelsen så tar vi enda mer over banespillet og det er vel i denne perioden vi er i nærheten av å ligne på oss selv. Hurleen blir satt opp, setter fart inn i motstanderens 16 meter og blir felt. En klar straffe som Aga kontrollert setter i mål. 1-1. Herfra og inn er det kun et lag på banen og vi burde utnyttet vår dominans i banespillet til å kommet til flere målsjanser. Rett før slutt har vi en god mulighet der Hurleen blir spilt igjennom på siden, men det hele renner ut i sanden.

Dere har fått noe skryt i år, vel fortjent, dere jobber bra, også i går, men vi er vel alle enige om at denne kampen ikke kommer øverst på peishyllen. Uansett, vi skal brette opp ermene, få en god treningsuke, lære litt av lørdagen.

Boys: dere er fortsatt en gjeng med forbannet gode fotballspillere, de kan også ha en dårlig dag på jobben. Dette kommer vi styrket ut av, og tilslutt: vi tapte faktisk ikke kampen, det bare høres sånn ut….. J

Søndag om en uke i NM-semien mot et godt Ålesund-lag skal vi se en Stabæk-gjeng som blåser ut av blokkene. Gutta skal spille med hjertet utenpå drakten, vi skal løpe som gale, pyntet på med kreativitet, glede og entusiasme. Vel møtt alle mann, prestasjonen skal på topp så får vi telle opp etter kampen om det var nok.

Møt opp og støtt gutta på veien til cupfinale, søndag 8. oktober kl. 15, på Nadderud mot Aalesund.

Kampfakta

Nasjonal serie G16, avd. 1, LSK-hallen, lørdag 30. september 2017 kl. 14.

LSK vs Stabæk 1-1

De Blaa fra start

Gard B. Thomas

Erik W. Nikolaisen – Nicolas Pignatel-Jenssen – Helmer Rusten – Kasper Strøm

Christopher G. Hurleen – Henrik Solheim Ruud – Christian L. Bergh – Bao K. Nguyen

Christopher Cheng – Oscar Aga

Målene

Kristoffer Lassen Harrison 45 min for Bao

Adam T. Vik 30 min for Gard

Jørgen Thue Kristiansen 30 min for Ruud

Målene

55 min: 1-0, straffe

65 min: 1-1, Aga (straffe)

Annonse fra Eliteserien: