Variabel prestasjon, men ikke helsvart

Tap borte mot Lyn G19

Aller først vil jeg takke Lyn for velvillig å flytte kampen til Kringsjå på et strøkent underlag da Nadderud ikke var hundre prosent spillbar.

5-0 og tredje kampen med smultring i feil mål kan i utgangspunktet virke kølsvart og mange stolper på spillerbørsen, men helt bak mål var ikke denne kampen. Lyn vinner etter en solid prestasjon og utover i andre omgang får vi virkelig kjørt oss. Likevel er det tendenser i spillet vårt før pause som varmer. Vi har et press som ikke er perfekt, men mye bedre enn Spania. Forskjellen er at gutta mye tydeligere setter et godt press og de gangene vi ikke er gode i denne fasen av spillet så ser de nå hva vi gjør galt og justerer oss deretter, bra.

Vi ser fremgang i frispillingen der vi flere ganger klarer å spille oss med kontroll fremover i banen. Når vi er rettvendt med ball i mellomrommet så må vi bli flinkere til å se de valgmuligheten vi har, her valgte vi litt for ofte gal løsning som gav en dårligere mulighet for stor målsjanse og overganger imot. Vi er heller ikke dyktige nok i spissbevegelsene, der vi ikke tydelig nok truer bakrom og mellomrom samtidig.

"Førsteforsvarsjobben var særlig før pause bra, og en enorm fremgang fra Spania."

— Øystein Garborg

Førsteforsvarsjobben var særlig før pause bra, og en enorm fremgang fra Spania. Vi blir sjeldnere gått av enkelt, vi flytter bein raskere slik at vi har et bedre utgangspunkt for å vinne ballen og vi havner sjeldnere i undertallssituasjoner da vi leser spillet bedre og avstandene defensivt kortere.

Totalen av dette gav en OK første omgang på idylliske Kringsjå i dag, men når vi gir bort to meget unødvendige mål i starten og slutten av omgangen så får vi dårlig betalt av prestasjonen.

Etter pause må vi være såpass ærlige at vi utover i omgangen blir kjørt av hjemmelaget. Vi evner overhodet ikke å ta vare på ballen når vi vinner den, vi gjør enkle feil med og uten ball og regelrett gir Bastionens håpefulle fritt spillerom. Da blir det tøft å komme seg inn i kampen når man i tillegg ligger under 2-0. Vi må nok slutte med enkle feil som overhodet ikke er akseptabelt på dette nivået. Her har vi en jobb å gjøre. Det handler mye om ro i spillet, forståelse og evnen til å velge riktig. Sånn sett er det ikke noe å si på at Lyn etter hvert putter tre mål før en god dommer i dag tar helgen.

Uansett; vi taper og vinner i sammen og det er ikke noe tema å fordele verken skyld eller harme for nok et tap. Dette må vi tåle og det er en ting som gjelder: Treninger med kvalitet og spillere som virkelig har et intens ønske om å lære av dette. Med dette i bunnen så er det et revansjesugent lag som tar imot den jevngamle hvalfangerne om en drøy uke.
Alltid, uansett, også når det i en periode blåser tung Sibir-vind, ikke akkurat i ryggen.

Øystein

Kampfakta (2 x 40)

Treningskamp, Kringsjå kunstgress, lørdag 3. mars 2018 kl. 11.30

Lyn G19 vs Stabæk G16: 5-0 (2-0)

De Blaa fra start

Felix Nilsen Lundevik
Mathis Haugen – Vegar Dahl Frislie – William Kulvik – Jesper Vogtengen
Erik Lekanger – Sondre Brudal – Jørgen Thue Kristiansen – Magnus Mikkelsen
Kristoffer Lassen Harrison – Nicholas Nyquist

Bytter

Jacob Matre Eriksen 40 min for Sondre
Cemal Deveci (hospitant) 40 min for Vegar
Birk J Ramstad (03) 30 min for Mathis
Emil Vuillaume 12 min for Cemal

Mål

11 min: 1-0
30 min: 2-0
32 min: 3-0
45 min: 4-0
80 min: 5-0

Blaa høydepunkter

Annonse fra Eliteserien: