Chixa åpner hjemme på søndag

Stabæks fotballkvinner åpner sesongen på hjemmebane førstkommende søndag. Motstander heter Medkila, og avspark er kl. 13:00.

Annonse:

Gjestene fra Harstad fikk med seg et poeng fra premieren mot Sandviken, etter en sen utligning fra kypriotiske Krystina Iourdanou. Medkila har overlevd gjennom kvalik begge de to siste sesongene, og aldri endt høyere på tabellen enn en 8. plass (2013). I tillegg har Stabæk vunnet samtlige ti innbyrdes seriekamper mellom lagene, med en målforskjell på 34-3. Hjemme på Nadderud er målforskjellen 18-1.

Kampen blir også hjemmedebut for hovedtrener Vanja Stefanovic. Hovedpersonen selv tar det med stoisk ro. «Jeg er egentlig ikke så spent, men det er hyggelig,» forklarer hun. Serberen venter seg et hardtarbeidende motstanderlag. «De har nok planer om å ligge lavt, men det er også et lag vi i utgangspunktet ikke skal ha store problemer med,» fastslår Stefanovic, og bemerker at Medkila også stiller med et nesten helt nytt lag. Kun to av spillerne i startoppstillingen fra fjorårets siste kamp mot Klepp, startet mot Sandviken fem måneder senere.

For Stabæk er det ingen nye forfall å melde, kun langtidsskadede Cathrine Dekkerhus.

Husk at sesongkort for Stabæk Fotball også gjelder våre fotballkvinner! Møt opp søndag kl. 13 for å se et medaljetippet Stabæk-lag ta tre nye poeng.

Annonse fra Eliteserien: