Sterk borteseier på fotballens nasjonaldag

Stabæk-chixa tok årets andre borteseier mot Trondheims-Ørn på Lade.

Annonse:

Tidspunkt: tirsdag 16. mai, 16:00
Sted: Ørn Arena, Trondheim

Trondheims-Ørns lag: Nøstmo, Næss-Sand-Suphellen (Clausen ’35)-Andreassen, Bacon-Engen-Engesvik-Olsvik (Haugstøyl ’46), Fugelsnes-Melhus (Myrseth ’71)

Stabæks lag: Hjelmseth, Liane-Rønning (Flakk ’63)-Reinås-Nordeide Grønli, Isaksen-Maanum, Wilmann (Granli ’83)-Ludvigsen-Jensen (Ellingsen ’80), Bjånesøy

Mål:
Bjånesøy ‘7, ‘90
Maanum ‘76
Liane ‘89

Chixa var med på å sette i gang fotballens nasjonaldag med det relativt tidlige avsparkstidspunktet 16:00. Etter knappe sju minutter var den første ballen i mål, idet Melissa Bjånesøy fikk stusset inn et hjørnespark. Og det var på hjørnespark Stabæk skapte det meste i 1. omgang, som ellers var relativt jevnspilt, og tilskuerne var vitner til sjanser begge veier. Flere scoringer ble det likevel ikke før det var spilt 76 minutter, uten at man skal beskylde noen av lagene for ikke å prøve. Med knappe kvarteret igjen å spille valgte Frida Maanum å skyte fra kanten av 16. Ballen skrudde og spratt litt uforutsigbart, men Trondheims-Ørns keeper Kristine Nøstmo kan likevel overhodet ikke være fornøyd med egen innsats, idet ballen spratt inn via stolpen. Tross tomålsledelse til Chixa var det hjemmelaget som kom til de neste par sjansene, og Ingrid Hjelmseth sto for en kvalifisert redning på skudd fra Andrea Haugstøyl. Med knappe minuttet igjen av ordinær tid kom Cecilie Liane på løp oppover høyrekanten, og Stabæks ubestridte assistdronning fikk endelig stå for en scoring selv, da skuddet hennes gikk i nærmeste hjørne. En meget pen avslutning, som så ut til å komme overraskende på både keeper og Cecilie selv. Kronen på verket satte Melissa Bjånesøy på overtid. En Ørn-forsvarer forsøkte å spille ballen tilbake til keeper, men pasningen ble for løs, noe Stabæks toppscorer luktet og utnyttet. Med 4-0-seier i bagasjen reiser Chixa hjem til en herlig nasjonaldagsfeiring!

Neste hjemmekamp for Chixa er lørdag den 20. mai, klokka 15:00. Da er det Sandviken som gjester Nadderud stadion. Deretter er det cupkamp mot Fart, samme sted, onsdag 31. mai kl. 18:00.

Annonse fra Eliteserien: