Tap mot serielederne

Gullkampen havner lenger og lenger unna etter en frustrerende affære på Nadderud.

Annonse:

Tidspunkt: tirsdag 27. juni, 20:00
Sted: Nadderud stadion

Stabæks lag: Hjelmseth – Liane, Reinås, Rønning, Grønli – Isaksen, Maanum, Jensen (Flakk ’79) – Kjørum (Granli ’74), Bjånesøy, Ludvigsen (Ellingsen ’60)

LSK Kvinners lag: Fiskerstrand – Brenn, Sønstevold, Westerlund, Moe Wold – Bachor, Reiten, Skinnes Hansen (Blakstad ’78), Takara – Spord, Kvernvolden (Berget ’65)

Mål:
Kvernvolden ‘34

Kort:
Sønstevold ‘79

To av de beste lagene i Toppserien møttes til TV-kamp. Likevel var det i utgangspunktet klasseforskjell på troppene, tross en del frafall etter at trener Monica Knudsen ga seg i fjor. LSK Kvinner har vunnet alt som er å vinne i norsk kvinnefotball de siste årene, og leder serien også nå. Bortelaget sto derfor som store favoritter. Før kampen ble det, som i herrekampen mot Kristiansund på søndag, gjennomført en markering mot homohets i fotballen, til stor applaus fra publikum.

Foran årets største Toppseriepublikum på Nadderud (420 tilskuere), skapte LSK den første sjansen etter et flott angrep i det fjerde minuttet. Avslutningen gikk utenfor. Bortelaget hadde noe trykk de første minuttene, deretter jevnet det seg ut. Chixa hadde en lei vane med å havne i offside under flere gode kontringer. Første store sjanse for hjemmelaget kom etter en corner etter 23 minutter, der ballen flere ganger lå og lurte på målstreken! Så hadde Chixa trykket en periode. Dessverre skulle dette straffe seg etter 34 minutter, da serielederne kontant utnyttet en feilpasning. En langball ble sendt av gårde mot spiss Ingrid Kvernvolden, og tross store protester fra publikum valgte assistentdommer å holde offsideflagget nede. Landslagskeeper Ingrid Hjelmseth havnet dessverre på halvdistanse, og Kvernvolden sendte av gårde en lobb som gikk i mål.

Etter målet var det Stabæk som hadde mesteparten av spillet, og de få gangene bortelaget fikk i gang et angrep var det heroisk forsvarsspill fra flere spillere. De mange spillerne fra herrelaget som hadde tatt turen for å se kampen hadde mye å lære. Vår største sjanse i kampen kom etter 43 minutter, da en corner ble headet centimetere utenfor. Lagene gikk til pause på stillingen 0-1, og referenten ønsker å la speaker vite at han setter pris på Red Hot Chili Peppers over anlegget i pausen.

Skyggen la seg over store deler av tribunen, trolig til stor glede for publikum, i det andre omgang begynte. De første ti minuttene var det LSK som hadde trykket, og skapte tre mellomstore muligheter. Landslagsspilleren Guro Reiten utmerket seg med gode avslutningsferdigheter, selv om hun ofte ble hjulpet av noe passivt forsvarsspill. Stabæk fikk også en del gode kontringsmuligheter, men Melissa Bjånesøy var ofte pakket inn av både to og tre LSK-spillere i avslutningsøyeblikket. På omkring dette tidspunktet moret for øvrig de tilreisende supporterne seg med klassikeren «Er det alltid så stille over der?», en sang som absolutt ikke kunne sies å være malplassert.

Hjelmseth sto, tross tabben, for at Stabæk ble holdt inne i kampen i 2. omgang, med flere solide redninger. Av den grunn ble hun også kåret til Chixas beste spiller av Stabæk Support. Omgangens fineste angrep sto hjemmelaget for i det 82. minutt, dessverre gikk avslutningen rett på mål. Kampen ebbet dessverre ut med 0-1. En ikke altfor spektakulær affære, som tross alt endte i en godt fortjent seier til bortelaget.

Annonse fra Eliteserien: