Videre i cupen

Med en oppskriftsmessig seier over Fart fra Løten er Chixa videre til 3. runde.

Annonse:

Tidspunkt: tirsdag 30. mai, 19:30
Sted: Nadderud stadion

Stabæks lag: Hjelmseth – Flakk (Liane ’45), Grønli, Reinås, Granli – Kjørum (Wilmann ’73), Maanum, Ellingsen (Isaksen ’45), Ludvigsen, Jensen – Bjånesøy

Farts lag: Aaberg, Andersen-Berntsen-Pedersen-Helseth, Sagbakken-Nilsen (Zouhar ’84)-Hole-Blien (Flengsrud ’84)-Glorud, Bekkevold (Osmo ’73)

Mål:
Maanum ‘69
Bjånesøy ‘81
Jensen ‘86

Kort:
Bekkevold ‘36
Jensen ‘53

Det var to lag i vidt forskjellige situasjoner som møttes i cupens andre runde på Nadderud tirsdag. Stabæk-chixa har åpnet godt i årets Toppserie og ligger på en foreløpig 2. plass, mens Fart har hatt en laber sesonginnledning i 1. divisjon, ligger kun et poeng over nedrykk, og kommer fra en ordentlig omgang juling mot Byåsen lørdag (1-7). Likevel stilte trener Vanja Stefanovic bortimot toppet lag, og det var tydelig at hun ikke så noen grunn til å ta lett på oppgaven. Og på denne kjølige maikvelden var det Stabæk som hadde initiativet og styrte mesteparten av spillet i førsteomgangen, uten å skape de helt store sjansene. Fart var kun farlig frampå ved et par anledninger, deriblant da en av deres spillere gikk av et litt sovende Stabæk-forsvar og kun ble stoppet ved en solid inngripen nær dødlinja. Enkelte sjanser og fine angrep sto Stabæk likevel for, en av de største kom fra Melissa Bjånesøy etter 27 minutter. Hennes avslutning ble reddet av keeper Aaberg, som leverte en godkjent kamp i dag. Minuttet fra pause leverte Mina Kjørum et perfekt innlegg rett på foten til en umarkert Victoria Ludvigsen, som satte ballen centimeter utenfor. Fart-trener Frode Bekk fortalte til lokalavisa før kampen at alt annet enn en storseier til Stabæk ville være en stor opptur, og hedmarkingene fikk trampeklapp fra egne fans da de gikk til pause med 0-0. En relativt stor kontingent fra Løten hadde innfunnet seg på tribunen, og disse utgjorde en relativt betydelig andel av dagens 106 tilskuere.

Bortelaget fikk nesten betalt for den iherdige innsatsen sin knappe minuttet ut i 2. omgang, da de fikk en sjanse ut av ingenting og traff stolpen. Men som i så mange andre cupkamper mellom lag fra ulike divisjoner, malte Chixa gradvis sin motstander i stykker. Rommene ble større, angrepene ble finere og mer presise, sjansene større og større. Det kom et varselskudd da tidligere Fart-spiller Mina Kjørum avsluttet noen centimeter utenfor etter 63 minutter. Sju minutter senere kom det endelig scoringsjubel. Ballen ble spilt opp på en feilvendt Melissa Bjånesøy, spissen tenkte seg raskt om, og spilte videre til Frida Maanum som var på løp fra kanten. Som Nadderud-publikummet etter hvert har lært seg i år, lar ikke Frida seg be to ganger om hun kommer i skuddposisjon, og hun sendte av gårde en hard og presis rakett forbi en sjanseløs Aaberg. De neste minuttene var Stabæk nærmest parkert inni Farts 16-meter, noe som lønnet seg etter 80 minutter. På en andreball (eller tredjeball) fikk Melissa Bjånesøy stå umarkert på ti meter. Slikt straffer seg når man møter Stabæks toppscorer, og hun ekspederte ballen trygt i mål til 2-0. Stabæk spilte mye fin fotball og kontrollerte kampen totalt nå, tross dette manet Farts trener sine spillere til å ta dødballene kjapt ettersom de jaget to mål. Med fire minutter igjen spilte Andrea Willmann fram Melissa Bjånesøy, som innså at hun var godt markert og lot ballen gli forbi. Synne Jensen lå imidlertid onside i rommet bak, og reagerte kjapt. Med det satte hun punktum på en velfortjent 3-0-seier, i en svært typisk cupkamp.

Neste seriekamp går borte mot Arna-Bjørnar om fire dager, 3. juni klokka 15:00. Neste hjemmekamp er toppoppgjøret mot LSK Kvinner, tirsdag 27. juni klokka 20:00. Et sted midt imellom finner vi også 3. cuprunde, som er satt opp på hovedterminlisten til å gå 21. juni. Motstander og sted for Chixa kommer vi tilbake til når det er trukket.

Annonse fra Eliteserien: