Spare Bank AC Milan Academy

IK flyttes opp i A-stallen

Inger Katrine Bjerke - eller IK som hun kalles til daglig - har gjort sine saker bra i år. Så bra at hun nå flyttes opp i A-stallen på permanent basis.

IK Bjerke

Hun har, sammen med Celine Granli, Hanna Maanum og Njomza Shabani, hospitert med A-laget siden i våres. IK er den første av hospitantene som nå tar steget helt opp. Her ser vi henne i en bortekamp mot Skeid på Nordre Åsen.

- Vi er veldig fornøyd med utviklingen til rekruttstallen generelt og IK spesielt, sier sportslig leder Richard Jansen til stabak.no. 

Rekruttlaget til Stabæk rykket opp fra 4. divisjon i fjor og ser nå ut til å blåse rett gjennom 3. divisjon denne sesongen. Det er også rekruttlaget som representerer Stabæk i J19-NM. Der har de gjort det oppsiktsvekkende bra, og på fredag er de klare for semifinale mot Kongsvinger på Nadderud, etter å ha slått ut favoritter som Sarpsborg 08 (fjorårets finalist), LSK og Medkila. Kampen går på Sparebank1-banen fredag 21.9 kl 19.00.

- Det er verd å merke seg at rekruttlaget har måttet klare brasene sine selv i NM. Vi er opptatt av å utvikle egne spillere, og har som mål at rekruttlaget skal levere spillere til A-laget hvert eneste år. Derfor har ikke rekruttlaget fått nevneverdig hjelp fra spillerne i A-stallen i J19-NM. Vi vet at mange andre klubber topper laget i junior-NM. Maren Hauge har vært med litt for å få matchtrening. I tillegg til Maren holder Caroline Graham Hansen, Ingrid Bakke, Ada Hegerberg og Andrine Hegerberg fortsatt alderen og kunne deltatt. Siden disse spiller fast på A-laget mener vi at senior NM er deres arena, sier Jansen. Det er ingen utvikling for rekruttspillerne i å se på at A-laget vinner J19 Cupen for dem, legger han til.

IK selv er veldig fornøyd med å bli fast i A-stallen; - dette gleder jeg meg til, sier hun. En annen som er fornøyd er trener for rekruttlaget, Vanja Stefanovic:

- Jentene har jobber veldig hardt og vært disiplinerte. Det er det som må til for å nå toppen. For meg som trener og spillerutvikler er det selvsagt flott at vi leverer gode resultater, men det viktigste er utviklingen av den enkelte spiller. Derfor er jeg veldig fornøyd med at IK har levert så godt at vi kan sende henne videre til A-stallen. Hun blir garantert ikke den siste, smiler Vanja.

Inge Andre Olsen
Junior Elite
Derfor solgte vi Diomande
Sportssjef Inge André Olsen har hatt en hektisk dag på Nadderud. Nå forteller han om pros...
Espen Moe
Junior Elite
Styreleder om Diomande-overgang
Her forklarer Espen Moe hvorfor Stabæk valgte å takke ja til budet fra Hull City.
Adama Diomande
Junior Elite
Diomande solgt til Hull City
Stabæk og Hull City er enige om en overgang for Adama Diomande.
Feirer på Lerkendal
Junior Elite
Nå skal vi på trøndertokt
Stabæk skal to turer til Trondheim i løpet av elleve dager. Blir du med til Lerkendal? He...

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Derfor solgte vi Diomande

Styreleder om Diomande-overga...

Diomande solgt til Hull City

Nå skal vi på trøndertokt

Stabæk-Odd i bilder

Pedersen ordnet uavgjort

Mest lest
Høydepunkter fra seieren over Sand...
Se målene til Hammer og Kleiven da Stab...

Kamper

Se alle