facebook facebook facebook
Spare Bank

IK flyttes opp i A-stallen

Inger Katrine Bjerke - eller IK som hun kalles til daglig - har gjort sine saker bra i år. Så bra at hun nå flyttes opp i A-stallen på permanent basis.

IK Bjerke

Hun har, sammen med Celine Granli, Hanna Maanum og Njomza Shabani, hospitert med A-laget siden i våres. IK er den første av hospitantene som nå tar steget helt opp. Her ser vi henne i en bortekamp mot Skeid på Nordre Åsen.

- Vi er veldig fornøyd med utviklingen til rekruttstallen generelt og IK spesielt, sier sportslig leder Richard Jansen til stabak.no. 

Rekruttlaget til Stabæk rykket opp fra 4. divisjon i fjor og ser nå ut til å blåse rett gjennom 3. divisjon denne sesongen. Det er også rekruttlaget som representerer Stabæk i J19-NM. Der har de gjort det oppsiktsvekkende bra, og på fredag er de klare for semifinale mot Kongsvinger på Nadderud, etter å ha slått ut favoritter som Sarpsborg 08 (fjorårets finalist), LSK og Medkila. Kampen går på Sparebank1-banen fredag 21.9 kl 19.00.

- Det er verd å merke seg at rekruttlaget har måttet klare brasene sine selv i NM. Vi er opptatt av å utvikle egne spillere, og har som mål at rekruttlaget skal levere spillere til A-laget hvert eneste år. Derfor har ikke rekruttlaget fått nevneverdig hjelp fra spillerne i A-stallen i J19-NM. Vi vet at mange andre klubber topper laget i junior-NM. Maren Hauge har vært med litt for å få matchtrening. I tillegg til Maren holder Caroline Graham Hansen, Ingrid Bakke, Ada Hegerberg og Andrine Hegerberg fortsatt alderen og kunne deltatt. Siden disse spiller fast på A-laget mener vi at senior NM er deres arena, sier Jansen. Det er ingen utvikling for rekruttspillerne i å se på at A-laget vinner J19 Cupen for dem, legger han til.

IK selv er veldig fornøyd med å bli fast i A-stallen; - dette gleder jeg meg til, sier hun. En annen som er fornøyd er trener for rekruttlaget, Vanja Stefanovic:

- Jentene har jobber veldig hardt og vært disiplinerte. Det er det som må til for å nå toppen. For meg som trener og spillerutvikler er det selvsagt flott at vi leverer gode resultater, men det viktigste er utviklingen av den enkelte spiller. Derfor er jeg veldig fornøyd med at IK har levert så godt at vi kan sende henne videre til A-stallen. Hun blir garantert ikke den siste, smiler Vanja.

Stabæk-Odd
Junior Elite
– Vi fortjente å vinne
Billy McKinlay synes at Stabæk fortjente å vinne i 3-0-seieren mot Bærum, og var fornøyd ...
Agon Mehmeti
Junior Elite
– Dette gir oss selvtillit
Agon Mehmeti var fornøyd med avansement i cupen, mens Birger Meling savnet regnværet fra ...
Stabæk-Odd
Junior Elite
Moussa får fornyet tillit
Etter å gjennomført gode kamper i det siste er lynvingen igjen å finne i startoppstilling...
Stabæk-Odd
Junior Elite
Troppen mot Bærum
Issah er tilbake etter karantene, mens Kassi må stå over med en hamstringskade.

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

– Vi fortjente å vinne

– Dette gir oss selvtillit

Moussa får fornyet tillit

Troppen mot Bærum

Rekruttene slapp inn to

Ble inspirert av Bjørge Stensbøl

Mest lest
Høydepunkter fra seieren over Sand...
Se målene til Hammer og Kleiven da Stab...

Kamper

Se alle