Blaa suksess i Tromsø

Stabæk holdt atter en gang nullen og superspissen Ohi scoret igjen, men det var en blaa danske som stjal showet i nord.

Stabæk var nærme å ta ledelsen etter kun tre minutter. Vår lokale søttenårings navn har vært på hele fotball- Norges lepper de siste ukene og etter kun tre minutter fikk Hugo Vetlesen «gutan» til å se ut som «smågutan»; han fintet seg igjennom hele motstanders sekstenmeter og fikk avsluttet alene med keeper. Tromsøs sisteskanse reddet, og slo ballen til hjørnespark for de blaa.

Og dette var kun en advarsel til Tromsø om hva som skulle komme. Kun to minutter etter Vetlesens skremmeskudd, dro Luc Kassi seg nedover linja og fikk slått inn. Inne foran Tromsøs mål lå Eliteseriens heteste spiss om dagen; Ohi. Ligaens toppscorers hodestøt fant veien til nettmaskene, for syvende gang denne sesongen! Vi fikk en drømmestart i nord.

Etter kampen sa Ohi han var glad for at han endelig mestret å score også på bortebane.

"Jeg har jo blitt mobbet litt av gutta for det, så det var på tide", gliste Holmlia-gutten.

Tromsøs Lehne-Olsen fikk to muligheter med vår sisteskanse Mande Sayouba i minuttene etter Ohis scoring, men det forble ledelse til oss på Alfheim Stadion.

Etter 35 minutter testet vår Lumanza Tromsøs sisteskanse, Kongshavn, med et hardt, velplassert skudd, som sistnevnte så vidt fikk en hånd på.

Og like før pause var det klart for tre minutter med dansk magi. Tonny mottok ballen like utenfor Tromsøs sekstenmeter og nærmest danset seg forbi tre Tromsø-forsvarere før han satte ballen i mål. Undertegnede skrev Tonny «Maradona» Brochmann i egne notater.

Og i underkant av tre minutter senere serverte Luc Kassi dansken igjen, og sistnevnte ønsket vel å understreke at han kan mer enn å drible, for fra 20 meters hold smalt han ballen i retning mål, og den havnet igjen i nettmaskene. Etter kampen understreket Brochmann at det ikke var flaks at den ballen havnet i mål.

"Dette er noe jeg har trent mye på", forklarte han med et glis etter kampen.

Det var kaldt på Alfheim i dag, men vi er overbevist om at snøen rundt stadion begynte smått å smelte i danskens nærvær. På dette tidspunktet het nemlig Eliteseriens mestscorende danske, kanskje overraskende for enkelte; Tonny Brochmann.

Etter pause, retter sagt etter 53 minutter, hadde Tromsø et skudd i stolpen, og gutan opprettholdt det offensive presset, men maktet ikke sette ballen i mål ved noen anledninger. Etter en tredje kamp hvor motstanders måltavle ikke rikket seg på rad, er det også svært på sin plass å nevne nok en god forsvarsoppvisning, ledet av en trygg kaptein-Skjønsberg bakerst.

I den andre omgangen var både Ohi og Lumanza nære å øke Stabæks ledelse, men kampen endte 3-0. Morten Renå Olsen fikk også sin debut i Eliteserien i dag.

Med flere scoringer, og ved å nok en gang holde nullen, var de blaa guttene bedre enn gutan. Og de blaa guttenes seriestart blir stadig mer imponerende, med fire seire på de første fem kampene av Eliteserien 2017.