Cupeventyret endte med sølv

Tapte gullet i den andre ekstraomgangen.

Annonse:

Stabæk J16 har hatt en utrolig reise frem mot NM-finalen i Telenor Arena, men mot det trønderske jentelaget Tiller glapp gullet på den sureste måten.

Tiller tok ledelsen tidlig i først omgang mens Stabæk-jentene sleit med å få kampen inn i sitt spor på knustgressbanen i Telenor Arena. Jentene var preget av høye skuldre de første 40 minuttene, men ting skulle forandre seg. De Blaa fikk en annen start på den andre omgangen og det tok ikke lang tid før Thea Lonnecken satte Stabæks første, og tente gullehåpet i Stabæk-leiren.

- Det er en corner som blir slått hardt inn i midten av 16-meteren også kommer jeg og stanger den inn, slik beskriver målscoreren scoringen.

NM-finalen ble til slutt avgjort helt på tampen av den andre ekstraomgangen. 

- Det er utrolig kjipt. Vi føler vi egentlig fortjener mer, men så glipper det, forteller en utrolig skuffet Thea Lonncken etter kampslutt.

Hovedtrener Ariela Christensen var skuffet over måten gullet glapp i dag, men roser jentene for deres innsats.

- Det står stor respekt av arbeidet vi legger ned i den andre omgangen. Vi utligner og snur matchen og er ganske overbevist om at vi skal klare og ta med gullet hjem. 

Til tross for at det ble tap i finalen så er lagets trenere utrolig stolt over hva jentene har levert gjennom hele cupreisen. Fremtiden for Stabæk, med disse jentene på laget, ser lovende ut.

- Vi er uendelig stolte, sier hun på vegne av seg selv og medtrener Katrine Tretteng.

- Fremtiden er magisk, for dette er en gjeng som kommer til å ta store steg. Jeg tror det er mange av disse jentene som kommer til å ta steget opp i Toppserien innen noen år, og å være med å påvirke den nye generasjonen i Stabæk og kvinnefotballen.

Kampfakta

Stabæk - Tiller 1-2

Telenor Arena

Dommer: Veronika Fjeldvær (Stadsbygd IL)

0-1 Tiril Olsen

1-1 Thea Lonnecken

1-2 Emilie Joramo

Stabæk:

Melenie Watts, Åsne Kristine Lindegaard, Klara Vickhoff Lie, Ragnhild Helland Hoseth, Sara Ebbing Hansen, Thea Loennecken, Justine Kvaleng Kielland, Kristine Brustad, Cornelia Remme Fladberg (kaptein), Maria Folgerø, Iris Omarsdottir.

Innbyttere:

Idun Aune Skretting, Åsne Helle Bredeli, Rikke Othilie Thorkildsen, Madelen Bjørnvik, Elise Lundblad, Julie Langeland Hagen,Helena Anita Malvik


Annonse fra Eliteserien: