Fredag kan de bli Norgesmestere: - Pokalen skal hjem

Stabæk J16 er både spente og uredde før NM-finalen mot Tiller fredag.

Annonse:

Da Stabæk J16 sikret NM-finalebilletten etter å ha slått Stord 4-0 på bortebane, foran 800 fremmøtte, gikk det ikke lange tiden før både jentene og trenerne var tydelige på at «gullet skal hjem». Motstanderen i finalen ble klar noen dager senere da Tiller slo Herd 4-0. Trønderne spiller klubbens først NM-finale for J16.

Bare en dag før NM-finalen i Telenor Arena er vinnerlysten stor blant jentene, og fokuset rettet mot det som venter. 

- Vi har aldri slått Tiller. Det er ikke til å legge skjul på at vi er ekstremt revansjelystne alle sammen og ønsker å sikre at gullet blir igjen i Bærum, sier hovedtrener Ariela Christensen

Vil nyte hvert øyeblikk

Det å få spille NM-finale i Telenor Arena er langt fra hverdagskost for de unge jentene. Stabæk J16 har jobbet knallhardt på fotballbanen frem mot finalen, men også brukt tid på å ufarliggjøre fredagens finale. 

- Etter semifinalen har det handlet om å jobbe enda mer med relasjonene mellom spillerne offensivt og defensivt ettersom denne gruppen ikke trener sammen til vanlig.  Det i seg selv, å komme til en finale i NM, er en kjempeprestasjon. Nå handler det bare om å nyte hvert øyeblikk av denne finalen for alle involverte, forteller J16-treneren. 

- Noe alle fotballspillere drømmer om

En av jentene som gleder seg til fredagenskamp er landslags- og Stabæk-spiller Thea Loennecken.

Hovedtrener Ariela Christensen og Thea Loennecken. Foto: Peter Tubaas.
Hovedtrener Ariela Christensen og Thea Loennecken. Foto: Peter Tubaas.

- Det er utrolig stort å få spille NM-finale i Telenor Arena. Det er noe alle fotballspillere drømmer om. Det blir en opplevelse for livet, som jeg ikke vil glemme. Det er fantastiske rammer rundt kampen, så jeg skal nyte det så lenge det varer, sier 15-åringen til klubbens hjemmeside.

Nasjonal oppmerksomhet

Thea Loennecken er en av mange fra Stabæk som stadig vekk representerer Norge på aldersbestemte landslag, men dette året har vært ekstra spesielt. I starten av måneden ble hun nominert til Morgendagens fotballhelt av en jury bestående av Solveig Gulbrandsen, Brede Hangeland og Jesper Mathisen. Til sammen er seks spillere i klassen J15 og G16 plukket ut og videre blir en gutt og en jente vinnere av et opphold i en engelsk storklubb. Blant de seks utvalgte er tre fra Stabæks akademi. Det er tydelig at Loenneckens kvaliteter har gjort seg bemerket av flere.

- Jeg er hva man kan kalle en midtbaneterrier. Jeg er en ledertype, dekker mye rom, har bra blikk og spillerforståelse. Slik beskriver Loennecken sin egen spillestil.

Underdogs

15-åringen er tydelig på hva som må til for å føre laget til topps, og hva som kreves for å bli gulljenter.

- Jeg ønsker å være en som styrer kampen. Jeg skal være en ledertype på banen. Jeg skal dominere midtbanen med trøkk i dueller, god ballbehandling og smarte valg og pasninger. Dere skal få se en vinnerskalle som ikke gir seg før kampen er slutt.

- På fredag skal jeg finne frem alt jeg har av vinnervilje. Vi kommer som underdogs og jeg skal sammen med laget vise at det ikke er noen enkel oppgave å slå Stabæk, sier Thea Loennecken.

NM-finalen J16: Stabæk - Tiller, fredag 17.11 kl.13.00 i Telenor Arena.

2000_TU4_7869_preview
Foto: Peter Tubaas
Annonse fra Eliteserien: