Gi din støtte til «Psykt God»

Stabæk Fotball og Mental Helse Ungdom går sammen om å etablere prosjektet «Psykt God». Målet er å øke kunnskapen om psykisk helse, fjerne tabuer og bidra til større åpenhet både i idretten og samfunnet for øvrig. Og nå kan du også bidra.

Annonse:

I forbindelse med Fotballens Festdag lanserer Stabæk et prosjekt som skal fremme arbeidet med psykisk helse blant barn og unge. Prosjektet har fått navnet «Psykt God». 

- Vi håper prosjektet kan bidra til å ufarliggjøre psykisk helse, motvirke fordommer og stigmatisering, fjerne tabuer og senke terskelen for å snakke åpent om egne utfordringer, sier daglig leder Jon Tunold til Stabak.no. 

Bakgrunn

Flere unge opplever press og symptomer på psykiske helseproblemer. God psykisk helse handler ikke om å være lykkelig hele tiden og best i alt, det handler om hvordan vi møter utfordringer i livet og støtten vi mottar fra de nærmeste.

Vi vet at problemer blir mindre bare ved å dele dem med noen andre. For svært mange unge er fotballen en viktig arena. Når så mange også deltar i denne idretten, er det naturlig at det finnes mange som også sliter.

Forebyggende arbeid

I den forbindelse har Stabæk Fotball etablert prosjektet «Psykt God». Prosjektet skal ha fokus på forebyggende psykisk helse blant unge idrettsutøvere.

Undersøkelser viser at mange voksne toppidrettsutøvere sliter med depresjoner og søvnproblemer. En undersøkelse foretatt av den internasjonale spillerorganisasjonen FIFpro i 2015 viste svært nedslående resultater. Svarene fra de 119 norske deltagerne i undersøkelsen, som alle har spilt i en av Norges to øverste divisjoner, viser at 43,3 prosent lider av angst og depresjoner. 23,8 prosent har søvnvansker.

Med prosjekt «Psykt God» ønsker vi å fokusere på forebyggende arbeid blant unge utøvere. Prosjektet vil ledes av kompetente fagpersoner og vil involvere utøvere, trenere, skole og foreldre.

Vi ses til fotballfest på søndag. 

Annonse fra Obos-ligaen: