Her er gullguttene

Stabæks G16-lag utklasset Viking i NM-finalen.

Stabæk Gutter 16 valset over Viking og vant 5-2 i NM-finalen i Telenor Arena. Dermed er også Stabæk som klubb historisk. Nå har vi tatt NM-gull i alle klasser for kvinner og menn, jenter og gutter.

Stabæk-guttene åpnet forrykende i TA. Allerede etter to minutter ble det farlig foran Vikings mål.

Christopher Cheng fosset gjennom, forbi keeper, og fikk avsluttet fra skrått hold. Men vinkelen ble litt for skarp, og Viking slapp med skrekken.

Det gjorde de ikke åtte minutter senere.

En nydelig stikker fra Herman Geelmuyden sendte Christopher Hurleen fri i bakrommet. Landslagsspilleren var iskald i avslutningsøyeblikket og sendte Stabæk i ledelsen.

Og da hadde unge Geelmuyden presentert seg - og nå ville han leke mer. Kun minutter senere var han frempå igjen og arkitekten bak en ny Stabæk-scoring.  15-åringen driblet seg forbi både en og to Viking-spillere før han fant Oscar Aga foran mål. Spissen bredsidet inn 2-0. Her slo det gnister av Stabæks angrepsspill.

Og ingen blaa hadde til hensikt å tråkke på pedalen. Her var det bånn gass og høy intensitet gjennom store deler av omgangen.

Etter 35 minutter var det Christopher Cheng sin tur til å skinne. Fra 25 meter klistret han ballen ned i det høyre hjørnet. 3-0 til Stabæk.

Da våknet Viking til live og Ivar Øydvin vartet opp med en perlescoring. På volley bøyde han ballen over en sjanseløs Gard Thomas.

Lagene gikk til pause på stillingen 3-1.

Etter hvilen viste Stabæk at de var sultne på flere scoringer. 53 minutter var spilt da Geelmuyden fikk skutt i god posisjon. Ballen gikk via keeper, metallet og ut.

Like heldige var ikke Viking etter 70 minutter. Ballen havnet hos Kasper Elias Strøm etter en dødball. Venstrebacken var nådeløs og hamret ballen i nettet, og satte på mange måter spikeren i kista.

Men det skulle komme mer. For på topp hos Stabæk manglet nummer sju, Geelmuyden, et mål. Og en ekte målsnik som Herman, er nådeløs når han får sjansen. Minutter før slutt rundlurte han Viking-forsvaret innenfor 16-meteren og satte ballen via stolpen og i mål. Det var artisteri på høyt nivå.

Viking pyntet på resultatet og fikk en scoring på overtid. Men hva gjør vel det?!

Vi vinner 5-2. Hvilken prestasjon!

Gratulerer til guttene, til trenerteamet og hele Stabæk-familien!