Kunstscoringer i forløsende Stabæk-seier

Nadderud-publikummet ble servert festfotball og kunstcoringer, mens Molde ble servert et sprudlende Stabæk med en Franck Boli i fyr og flammer

En midtstopper som skrur en ball i krysset er nærmest et paradoks i fotballen. Det skjer riktignok en sjelden gang, og en slik begivenhet ble et feststemt Nadderud-publikum vitne til mot storklubben Molde.

Tobias Børkeeiet gjorde jobben sin som defensiv midtbane ved å holde en ball i live, og Moussa Njie gjorde jobben sin som playmaker ved å tre ballen videre inn i feltet. Paradokset oppstod imidlertid da midtstopper Vadim Demidov var på rett sted til rett tid, mottok ballen og med ett bekledde rollen som både spiss og målsnik.

Stabæks robuste forsvarskjempe skrudde ballen elegant i krysset med utsiden av foten. Dermed stod det 1-0 til Stabæk mot formsterke Molde etter kun fem minutter - og de Blaa var ikke ferdig med å ryste moldenserne

(ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDET)

39467437_1916812288417583_3455795982749401088_n
HJELPELØS: Moldes målvakt hadde lite å stille opp med mot Vadim Demidovs vanvittige scoring

Et tverrligger-treff var den eneste sjansen Molde hadde å vise til da kampen nærmet seg pause. Et disiplinert Stabæk holdt moldenserne unna, og da sjansen bød seg, kontret de Blaa vel så gjerne inn 2-0 på nydelig vis

Debutant Aboubakar Keita slo en glimrende ball i retning en fremadstormende Franck Boli. Boli gjorde som han gjorde mot Rosenborg forrige helg, og scoret mot nok et topplag.

Stabæk gikk til pause med en kruttsterk 2-0-ledelse på fotballens festdag.

39748460_495530197579998_3258054747843723264_n
SUPERDUOEN: Børkeeiet klemmer sine nye midtbanekollega Keita

Og Stabæk entret Nadderud-gresset sultne på mer. Med nok en nådeløs kontring bak seg, scoret Stabæk og Boli nok en gang. Nadderud var i ekstase, Molde hjelpeløse, og måltavla oppsummerte det på følgende vis: 3-0 til hjemmelaget

Molde skulle til slutt får scoringen sin. Med 20 minutter igjen scoret bortelaget, men målet stod kun igjen som det berømte trøstemålet da dommeren blåste av kampen.

Stabæk åpnet kampen med en scoring som ga klar beskjed til Molde - underdogen Stabæk var her for å gi Nadderud-publikummet festfotball på fotballens festdag.

Tre velsmakende poeng sørget for at fotballfesten på Nadderud ble like minneverdig som Demidovs superscoring. Det ble også en oppvisning med ett og annet verdt å huske på utover høsten: dette Stabæk-laget kan slå et medaljejagende Molde. Og midtstoppere kan skru baller i krysset.

39515227_1064394547043735_1084527801140248576_n (1)
3-0: Franck Bolis andre og Stabæks tredje mål etter en glimrende Stabæk-kontring