Stabæk er klare for cupfinalen

Etter et nervedrama av de sjeldne som inneholdt scoring på overtid og ekstraomganger, er Stabæks 16-åringer klare for cupfinalen

Stabæk G16 3-2 Aalesund G16

Det tok bare fem minutter før bortelaget hadde tatt ledelsen. En corner ble slått inn på første stolpe. Der var Erlend Fjelstad høyere enn samtlige, og stanget ballen i lengste hjørne.

Men Stabæk ville ikke være noe dårligere. De Blaa fikk slått et innlegg etter et innkast, og etter litt klabb og babb i feltet fikk Nicholas Pignatel-Jenssen en tå på ballen. Bortelaget fikk sparket ballen bort mellom stolpene, men dommer blåste i fløyta og sa at ballen var over målstreken. Til ellevill jubel fra de fremmøtte.

Etter halvtimen var var kampen snudd. Christopher Cheng fikk ballen ved hjørnet av 16-meteren og driblet seg innover. Fra dødlinja fyrte han av en lav ball som gikk mellom første stolpe og keeper, og så via lengste stolpe og inn. Dette like etter samme spiller hadde driblet 4 spillere for så å få skuddet blokkert.

Andreomgang inneholdt ikke så mye fyrverkeri som den første. Aalesund prøvde å slå langt, mens Stabæk forsøkte å holde ballen i laget. Ingen av taktikkene førte til noen spesielt store sjanser.

Men på overtid raknet det. Ballen ble slått inn i feltet, og på hel volley smalt Marius Rønning ballen inn like under tverrliggeren.

Det tente nok hjemmelaget, for det tok bare et minutt av ekstraomgangene før de var i ledelsen igjen. En lang pasning ble slått i bakrom til Herman Geelmuyden. Keeper kom på halvdistanse, og stortalentet hadde ingen problemer med å tuppe ballen forbi sisteskansen.

Denne gang holdt Stabæk helt inn, og er klare for cupfinalen mot Viking som spilles i Telenor Arena

Marius Simensen

Kampfakta:

Stabæk G16 3-2Aalesund G16 (2-1)

Mål: 0-1 Erlend Fjelstad (5), 1-1 Nicholas Pignatel-Jenssen (9), 2-1 Christopher Cheng (30), 2-2 Marius Rønning (80), 3-2 Herman Geelmuyden (81)