Tre magiske minutter var ikke nok

Det så ut til å gå mot tre poeng på Åråsen, men med to baklengs i de ti siste minuttene sto de Blaa bare igjen med ett poeng i den siste kampen før ferien.

Den første halvtimen av førsteomgang kan oppsummeres med et stort gjesp. Men så kom den Blaa eksplosjonen.

Etter 36 minutter slår Lumanza en lang pasning inn i boksen til Lillestrøm. Der finner han på utrolig vis Brochmann som styrer ballen i hjørnet med hodet som om han ikke har gjort noe annet i livet. En aldeles nydelig scoring av den lille dansken.

Så tre minutter senere ville ikke Ohi være noe dårligere. Nok en gang slår Lumanza en pasning som enhver verdensmester ville vært stolt av i bakrommet til Lillestrøm. Der har Ohi løpt fra hele det gule forsvaret. Alene med keeper er Ohi selvsagt sikker som banken, og sender de blaa opp i en 2-0 ledelse, som sto seg til pause.

Sløste sjanser

Etter timen spilt kunne Tony Brochmann ha satt sitt andre, og punktert kampen. Ohi spilte en nydelig ball, slik at Brochmann var helt alene med keeper. Han kom dessverre litt for tett på, og fikk ikke ballen forbi sisteskansen.

Lillestrøm fikk sin første store sjanse like etter. Hjemmelaget fikk frispark i god posisjon, og skuddet endret retning via muren. Ballen havnet til formspilleren Erling Knutzon som fikk avsluttet i boksen, men den gikk utenfor.

Ohi fikk også muligheten til å sette spikeren i kista da han på lekkert vis vendte vekk hele Lillestrøm-forsvaret på egenhånd. Men det knallharde skuddet gikk midt på keeper.

To kjappe baklengs

Da det var spilt 80 minutter fikk Lillestrøm reduseringen. En avslutning gikk i stolpen og via keeper Sayuba Mande, som gjorde at Simen Mikalsen fikk verdens enkleste jobb med å sette ballen i mål fra én meter.

Noen minutter senere smalt det i feil ende igjen. Inne i feltet fikk innbytter Erik Brenden skyte på halvvolley. Ballen gikk forbi alle, og inn i lengste hjørne.

På overtid trodde Alex Nimely at han hadde gitt Stabæk de tre poengene da han satte ballen i nettet. Men linjedommeren hadde flagget oppe for offside.

Kampen endte 2-2, og begge lag gikk skuffet av banen.