Ola Brynhildsen, Hugo Vetlesen og Tobias Børkeeiet spilte fra start i den høydramatiske kampen mot Skottland. Norge vant 5-4 etter scoring på overtid.

Tøff åpning for Norge

Ola Brynhildsen og Hugo Vetlesen var begge med fra start, men kunne ikke forhindre at Norge tapte åpningskampen i U19-EM.

Det har vært knyttet store forventninger til det norske U19-landslaget foran EM i Finland, men starten på mesterskapet ble ingen fest for rødt, hvitt og blått.

Norge, med Hugo Vetlesen og Ola Brynhildsen fra start, var periodevis fullt på høyde med Portugal, men de hvitkledde grep mulighetene de fikk hakket mer begjærlig.

Portugal tok ledelsen før halvtimen var spilt, etter å rappet ballen fra Norge like utenfor sekstenmeteren. Portugiserne lot seg ikke be to ganger og klinket inn ledermålet.

Og noen minutter før pause var de igjen på farten. Julian Faye Lund i Norges mål feilberegnet et innlegg fra høyre, ballen gikk i en bue og dalte rett i mål.

Norge lå dermed under med to mål da lagene skiftet side. Nærmest scoring hadde Erling Braut Håland vært, da han vendte opp og skjøt i tverrligger.

Hugo Vetlesen tok det som var av dødballer for Norge, både frispark og hjørnespark, og fikk vist frem sin fine fot ved flere anledninger.

Ola Brynhildsen var også på hugget og publikum fikk se en unggutt fra Stabæk med sprut i beina. Flere ganger satte han fart og utfordret. Den ene gangen gikk han også i bakken innenfor sekstenmeteren, slo ut med armene og forstod ikke hvorfor dommeren lot være å dømme straffe.

Norge fikk sin redusering etter pause. Innbytter Eman Markovic traff mellom stengene med åtte minutter igjen av ordinær tid. U19-gutta jaget utlikning og for andre gang denne ettermiddagen skulle mye omtalte Erling Braut Håland treffe metallet.

Et innlegg fra venstre ble slått mot jærbuen, som med hodet forsøkte å styre ballen i lengste hjørne. Men centimeterne var ikke på Norges side i åpningskampen, og i iveren etter å få med seg et resultat, åpnet det seg store rom bakover. Det utnyttet Portugal, som like før slutt kontret inn 1-3.

Det ble også resultatet.

Nye lodd og nye muligheter for Norges unggutter på torsdag. Da er vertsnasjonen motstander i Seinäjoki. Til den kampen er også Tobias Børkeeiet spilleklar. Han måtte stå over åpningskampen på grunn av karantene.

Norge - Portugal 1-3

Norges lag  fra start:

Norge: Julian Rekdahl Faye Lund, John Shuguto Kitolano, Leo Skiri Østigård , Felix Horn Myhre, Ulrik Tillung Fredriksen, Look Saa Nicholas Kengkhetkid Mickelson, Hugo Vegard Vetlesen,Tobias Hammer Svendsen, Erling Braut Håland, Simen Bolkan Nordli, Ola Brynhildsen