To mål på to minutter sikret bortepoeng

Stabæk sliter alltid i Haugesund, og med 2-0 i sekken til pause så det ikke ut til at forbannelsen var løftet søndag kveld. Men to kjappe mål i andreomgang gjorde at de Blaa reiser hjem med ett poeng.

Annonse:

Haugesund 2-2 Stabæk

Haugesund åpnet klart best, og la press på de Blaa fra første minutt. Det lønte seg etter åtte minutter. Sayuba traff dårlig på et utspark, og den landet i beina til Luban Abdi. Fra 20 meter fyrte han til, og ballen landet i nettet bak Stabæks keeper.

Det fortsatte tungt i Rogaland. Men hjemmelaget måtte vente til det hadde gått en halvtime før de var nære på igjen. Gytkjær ble spilt helt alene med Sayuba, men Stabæks sisteskanse gjorde en god jobb, og fikk reddet avslutningen med beina.

Og det gikk fra vondt til verre. Stabæk hadde jobbet seg fint inn i kampen, men så slo hjemmelaget til på nytt. Et innlegg ble slått på 16-meterstreken, og der kom Tor Arne Andreassen og banket ballen inn på volley.

Mye bedre andreomgang

Et kvarter ut i den andre omgangen ble håpet tent for Stabæk. John Hou Sæter vendte bort Haugesund-forsvaret med en nydelig dragning og fikk skutt. Keeper måtte gi retur, og på returen var selvsagt evig-målsugne Ohi, som pirket inn reduseringen.

Tre minutter senere kom neste scoring. På en corner fikk Raymond Gyasi stå helt alene og heade inn utligningen fra fem meter. En underlig enkel scoring for nederlenderen.

Både Stabæk og Haugesund hadde flere halvsjanser mot slutten, men ingen veldig store. Selv om spenningen var å ta og føle på de siste minuttene, endte det med 2-2. En kamp der vinnermålet veldig fort kunne vippet begge veier.