Trondsen: «Vi vet det blir kriging fra starten»

Stabæk Media ringte Anders Trondsen, dagen før han er tilbake på Nadderud for å spille mot gamleklubben.

Annonse:

Anders Trondsen er utviklet i Stabæk-systemet og debuterte for A-laget som 17-åring i 2012. Han har spilt på en rekke aldersbestemte landslag siden. Han dro fra Stabæk til Sarpsborg 08 før 2015-sesongen, men har overhodet ikke glemt gamle kjente i Bærum.

-Følger du fortsatt med på Stabæk?

-Ja, jeg har jo en god del kompiser som spiller der, blant annet Granli og Sayouba. Og Jeppe (red.anmerk: Moe) gikk jeg jo på skole med før.

-Ser du  fortsatt noen av klubbens kamper?

-Jo, men jeg var bedre på det for et og et halvt år siden. Det var i en periode jeg fikk en del gule kort og måtte stå over en del kamper, og det ga meg jo anledning til å se. Nå spiller vi jo ofte samtidig, så da blir det litt vanskelig.

-Har du likevel et inntrykk av hva slags sesongstart gamleklubben din har hatt?

-Jo, det har jeg jo selvfølgelig. De har vært gode hjemme. De har også fått inn en del gode spillere før seriestart. De er ganske gode de som spiller sentralt.

-Hvor spesielt blir det å møte gamle kjente?

-Det blir litt ekstra spesielt, man vil jo ikke tape mot et lag hvor man har spilt før. Det skal riktignok sies det var enda mer spesielt like etter overgangen, men det er klart det er rart å vende tilbake til Nadderud, ettersom jeg bodde kun et steinkast unna.

Når Stabæk Media konfronterer ham med Sarpsborgs 08s tabellposisjon, forsikrer han oss om at de tar akkurat dét med knusende ro.

-Vi har ikke tenkt så mye på akkurat det at vi er serieledere, det har jo bare gått tre kamper, med fullt overkommelig motstand for vår del.

Om mandagens kamp er den kunstgress-vante 22-åringen mer i tvil.

-Vi vet at gresset på Nadderud ikke er på sitt beste på denne tiden av året, og at det blir kriging fra starten. Vi håper jo selvfølgelig vi får satt spillet etter hvert.

På spørsmål om han er en «formspiller», er det ikke bare janteloven som hindrer Trondsen i å svare ja:

-Formspiller og formspiller. Jeg har alltid følt at jeg har dette nivået inne, men har da ikke blitt betalt i så mye målpoeng som nå. Og det er jo når man begynner å levere målpoeng ved scoringer og assist man blir lagt merke til.

-I hvor stor grad kjenner du til Stabæks trener , Toni Ordinas, ny av fjorårsesongen?

-Jeg spilte jo ikke fullt så mye på juniorlaget, som Toni trente når jeg var i Stabæk, men fikk likevel ved noen anledninger se hvor aktiv han er på feltet. Han er veldig fiksert på detaljer, litt som vår trener i Sarpsborg 08, Geir Bakke.

-Har du noen beskjed til Stabæk-fansen før mandagens kamp?

-Selv om det muligens var litt misnøye hos noen like etter overgangen, har supporterne til Stabæk alltid slått meg som veldig fine folk. De får gjøre det de gjør best, ved å heie frem sitt eget lag, og så får jeg dessverre forsøke å ta med alle poengene hjem til Sarpsborg.

Når Stabæk Media ønsker ham lykke til, takker Trondsen det samme. Når vi oppfordrer ham til å ikke ta fullt så mange poeng mot gamleklubben, svarer han humoristisk:

-Neida, tre får holde.

Annonse fra Eliteserien: