God innsats på cup i Italia

Stabæk G03 har vært på cup i Italia i påsken. Mye godt spill og mange gode prestasjoner. Dessverre ryker laget ut etter straffesparkkonkurranse i kvartfinalen

Annonse:

Det var totalt seksten lag, fordelt på fire grupper, med i turneringen. Stabæk spilte mot Atalanta, Udinese og Don Bosco Sandona i gruppespillet. Alle kamper gikk i strålende sol, på fine gressbaner i området rundt Pordenone i nord-Italia.

Første kamp lørdag morgen er mot Atalanta. I følge en artikkel på Wikipedia har Atalanta en av de beste ungdomsakademiene i verden og vi får tidlig bekreftet at vi møter en god motstander. Atalanta går opp til 1-0 på en heading og får ikke lenge etterpå tildelt en straffe. Meget billig og uvisst av hvilken årsak. 2-0. Vi får også tildelt en straffe av det billige slaget. Dessverre kaster keeper seg riktig vei og slår ballen i stanga og ut. Vi har noen gode sjanser og kunne scoret både ett og to mål, men kampen sett under ett så taper vi for et bedre lag. Atalanta gikk forøvrig seirende ut av hele turneringen.    

Andre kamp er mot Udinese lørdag ettermiddag. En bra kamp av De Blaa hvor det er helhjertet innsats fra alle mann. Målet er for historiebøkene: Simen med 30 meter lissepasning til Philip som ikke er noe dårligere. 39 meter til Miller som lobber over keeper. 1-0. Stor stemning blant gutta, trenere og tilskuere etter en velfortjent seier mot et bra lag fra Udinese.   

Søndag morgen er det siste kamp i gruppespillet. Denne gang mot Don Bosco Sandona. Gutta viser igjen god moral og vinner 1- 0 etter scoring av Simon etter en flott corner av Elias Aa. Etter spill og sjanser kunne seieren vært større, men vi på tribunen følte aldri at seieren var truet.

Vi blir derfor nummer to i gruppen og møter Venezia i kvartfinalen søndag ettermiddag. Her møter vi en gjeng velvoksne gutter, men det ser ikke ut til å bry De Blaa nevneverdig. Mange som springer mye, gode keepere, vi har et solid midstopperpar, backer som er tøffe i duellene og villige til å gå fremover, midtbane som kriger som helter og kanter og spiss som jager og går på mange, lange løp. Venezia går opp til 1-0 i første omgang. De kommer rundt på kant og et flott innlegg blir ekspedert i mål på volley. Men De Blaa gir seg ikke. Vi presser på i andre omgang og etterhvert kommer en overgang hvor Oliver vinner ballen på midten, spiller til Martin på kant som sender videre til Philip. Der gikk det fort! Klasse! Og det står 1-1. Kampen ender med dette resultatet, men etter spill og sjanser er det Stabæk som har mest grunn til å være misfornøyde.

Straffesparkkonkurransen ender 4-3. En strålende redning av Emil var ikke nok til å dra dette i land. To av våre gutter fikk sin straffe reddet av en god keeper, men de var tøffe som sa seg villig til å prøve. Står respekt av det gutter!

Alt i alt var det mange gode prestasjoner gjennom turneringen og med litt  flaks hadde gutta havnet i finalen (Venezia tapte sin semifinale på straffespark). Nå er det G16 NM og nasjonal liga som står for tur. Fortsetter man med prestasjoner som vist i turneringen så blir dette bra!

Annonse fra Eliteserien: