2020: Motstandere: Fart

FL Fart: laget har i årevis vært et stabilt 1. divisjons-lag. De har spilt på nivå to siden 2003, kun avbrutt av tre sesonger i Toppserien.

Annonse:

Alle tre gangen har det endt med at de har rykket ned igjen. De tre sesongene i Toppserien er 2008, 2011 og 2019. På sine 66 Toppseriekamper har de vunnet to (mot Stabæk (H) og LSK (B) i 2019).
Fasit for Toppseriekampen er: 66, 2-5-59, 11p. Målscore 36-254. Det er verd å merke seg at av de total 11 poengene Fart har tatt i Toppserien, så kom 8 i høstsesongen 2019.

i 2012 satt Fart en litt negativ rekord i Toppserien med å tape 22 av 22 mulige kamper.

Klubben driftes som så mange andre norske klubber primært på dugnad. Det klarer Fart fint – så har de da også den fordelen at de fleste supporterne har minst én gravemaskin 🦺 og to traktorer 🚜🚜 stående på gårdsplassen. Slikt blir det både stadion og treningsbane av.

FL Fart hører hjemme på Hamar, men ikke akkurat i bykjernen.
De har et veldig fint anlegg. Banen og klubbhuset ligger på Slemsrud – eller Vangsåsen om du vil – ca. 10 kilometer fra Down Town Hamar.

Vi har hørt stedet bli omtalt som en forstad. Vi har også hørt stedet omtalt som Wik – etter butikken som ligger der. Butikken i entall.

Selv synes vi Fartbanen ligger litt in-the-middle-of-nowhere. Det kan selvsagt skyldes at vi har forutinntatte holdninger til hvordan en «forstad» bør se ut. Vi tok derfor skjermdump av et satellittbilde fra Google Maps, så kan leserne våre selv avgjøre hva som er rett betegnelse på Farts nabolag:

Uansett vil vi anbefale at en kjører via Løten og ikke via Hamar sentrum når en skal til Fartbanen!
Får du ikke nok vomfyll av de usøkte vaflene på Fartbanen, vil vi anbefale en tur innom det lokale spisestedet, som er en opplevelse både for smaksløkene og rent visuelt. Her snakker vi om et vakkert pittoresk sted som gir deg en kulinarisk reise du sent vil glemme. Dette handler om et festmåltid tryllet frem fra kortreiste, økologiske råvarer av ypperste merke. Stedet vi snakker om ligger rett ved siden av det overdådige overnattingsstedet Myklegard, og heter Esso. Vår favoritt er «bacon i brød med rå løk». Da er det bare å nyte – gjerne sittende på de rustikke parkbordene ved bensinpumpene. Nok om det.

Stabæk har møtt Fart fire ganger i Toppserien og to ganger i Cupen. De kampene har gitt fem seire til Stabæk og én seier til Fart. Målscore: 26-4.

Fart har en ung stall, preget av lokale helter. 14 av 20 spillere holder junioralder. Keeper Lena Lauve er nesten dobbelt så gammel som de syv yngste i stallen. Snittalderen er 20,6 år. I fjor var den 22,7 år. Det er en betydelig foryngelse på ett år. Samtidig har Fart over flere år vist at de er gode på spillerutvikling og å få frem nye talenter. Vi blir derfor ikke overrasket om noen av Farts mange 17-åringer blir å finne på aldersbestemte landslag fremover.

Ser vi på hvor spillerne kommer fra, trenger en ikke se veldig langt fra Fart-banen. Hele 17 spillere er lokale – i den grad enhver som startet å spille fotball i Indre Østland Krets ser på Hamar som sitt nærområde. I tillegg har de en finne og et par innflyttere. De utgjør sammen med Mina Kjørum og klubblegenden Maren Kristine Andersen, rutinen i stallen.

 

FART FACTS 2020

 
Drakter:

Rød-Hvit-Rød

Trener:
Leif Nordli

Nøkkelspiller:
Julie Blakstad og Mathilde Hauge Harviken

Spillerstall:

Lene Lauve
Sanna Porali
Maren Kristine Andersen
Rønnaug Sandviken
Amalie Rød (Ny fra Ottestad IL)
Julie Blakstad
Mathilde Hauge Harviken
Sara Johansen
Mina Kjørum
Emma Stubbrud (Ny fra egen REK-stall)
Ingrid Sandviken
Nora Bakke
Oda Edvartsen
Christina Pedersen
Jennie Andersen (Ny fra Brumunddal)
Hedda Eriksen
Ingrid Bårdseth (Ny fra egen REK-stall)
Marie Holmen (Ny fra Vang FL)
Anita Bueno Lindmoen (Ny fra Raufoss)
Nora Tømte (Ny fra egen REK-stall)

Fart melder at de ikke har handlet ferdig i dette vinduet. Det jobbes med ytterligere tre spillere inn. Vi tipper det står en keeper på den handlelisten, siden de i dag bare har én keeper.

NFF er i dialog med FIFA med tanke på å forlenge overgangsvinduet som følge av Corona-problemene, så Fart har trolig god tid til å forsterke.

Ut:
Myia Wilkes
Katie Kraeutner
Sigrid Bloch-Hansen (Øvrevoll Hosle)
Camilla Bekkevold (legger opp)
Sina Sagbakken (trapper ned til B-laget)
Lise Janbu Eide (Charlton)
Idun-Kristine Jørgensen (LSK-Kvinner)
Åsa Emelie Helmvall (A.S.D. Pink Sport Time)
Florin Simone Wagner (Florentia San Gimignano Società Sportiva Dilettantistica)

Nåværende Fart-spillere med fortid i Stabæk:
Mina Kjørum
I tillegg har søstrene Sandviken deltatt for Stabæk i diverse Cuper – i yngre år.

Nåværende Stabæk-spillere med fortid i Fart:
Ingen

Resultater treningskamper:
Fart – Grei 1-2
Fart – HamKam G16 0-3
Fart – Kolbotn 6-2
Fart – Øvrevoll Hosle 1-5
Lyn – Fart 7-0

Seriekamper 2020:
Stabæk - Fart, Fredag 1. mai kl 15:00, Nadderud Stadion
Fart - Stabæk, Lørdag 27. juni kl 15:00, Fart Kunstgress

Kart:

Klikk på kartet for større versjon.
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: