2020: Motstandere: Fløya

Fløya har vær del av norsk toppfotball på kvinner helt siden starten, på slutten av åttitallet. De rykket opp til Toppserien første gang i 1989.

Annonse:

Året etter rykket de ned igjen..
Storhetstiden til Fløya i Toppserien var fra 2003-2006. Trener den gangen var nåværende Grei-trener Jan Axel Odden. Han fikk lov å signere dyre utlendinger (han hentet f.eks. Katrine Pedersen og Kristy Moore fra Fulham), og laget tok bronse både i 2004 og 2005.

De rykket ned til 1. divisjon i 2010 - og har ikke klart å rykke opp siden, selv om de har vært nære på flere ganger. Senest høsten i fjor da de spilte play-off mot Lyn, men fikk bank 1-7 over to kamper.

I vinter har klubben vært heftet med interne krangler som iTromsø og Nordlys har smurt ut over sine websider - med bred pensel, slik at ting ikke ble så interne likevel. Uansett, Fløya regnes som en av opprykksfavorittene i 2020.

I Fløyas hjemby Tromsø, ligger fotballklubbene som perler på en snor på Tromsøya – som også huser selv bysentrum i Tromsø kommune:

Lengst nord finner vi klubben Stakkevollan og lengst sør ligger Tromsø IL – avstanden, mellom disse to klubbene er bare 7-8 kilometer i luftlinje. Mellom disse to ligger Fløya og Skarp. Rett over Tromsøsundet ligger TUIL. Greit å huske på når fotballfolket i Tromsø klager på de store reiseavstandene i nord.

Tromsø kommune har ca. 77000 innbyggere og byen er en av 16 såkalte byregioner i Norge. Byen har mange kallenavn; - «Nordens Paris» henspeiler på det rike og dels tøylesløse utelivet i byen, «9000-byen» er en referanse til byens postnummerserie og «69-byen» henviser til breddegraden Tromsø befinner seg på.

Til tross for sin størrelse og sterke universitetsmiljø har Tromsø kun fostret én eneste person av nasjon betydning – Egon Holstad (norsk kommentator, musikkjournalist, forfatter, konsertarrangør, DJ, foredragsholder, kåsør og tidligere platebutikkeier). Han er at på til opprinnelig fra Fauske. Sånn går no dagan.

Fløya har behold det aller meste av stallen som vant 1. divisjon i 2019.
 
Fløya har følgende statistikk fra sine 12 sesonger i Toppserien: 232, 69-32-131, 239 poeng. Målscore: 344-548

Stabæk har møtt Fløya seks ganger i Serie og Cup. I Cupen vant vi 3-0 i Tromsø i 2012. I 2009 vant Fløya etter straffekonk. I serien har Stabæk to seire og to uavgjort mot Fløya. Begge de to uavgjorte har kommet i Tromsø. Total målscore i serien er 10-3 favør Stabæk.

Fløya har som vanlig en ung tropp. Hele 12 (av 23) spiller holder junioralder også i 2020. Snittalderen i stallen er kun 20,3 år. Det er faktisk enda lavere enn i 2019 hvor de hadde en snittalder på 20,7 år. I Toppserien er det gjerne laget med den eldste stallen som vinner serien. Slik er det ikke i 1. divisjon. Fløya vant serien i fjor med det tredje yngste stallen.

Når vi ser på geografi er det spillere fra Troms som gjelder for Fløya – naturlig nok. Kun én av spillerne startet å spille fotball i en annen krets enn en av de fire Nord-norske.

FLØYA FACTS 2020

 
Drakter:

Grønn-Hvit-Grønn

Trener:
Mike McCabe

Nøkkelspiller:
Celine Nergård

Spillerstall:
Sofia Mikaelsson Sørensen
Henriette Blomstereng (Ny fra Hamna IL)
Thea Selander (Ny fra Tromsø IL)
Emma Granlind
Eline Hestsveen
Sara Dønland
Sara Bruvik
Christine Bergvoll
Kamille H. Steffensen
Tonje Pedersen
Emma Ling Runesdatter Wilhelmsen
Emily Kvaal-Tanguay
Veronika Sæthre
Celine Nergård
Christine Olsen
Marie Aspenes (Ny fra Grand Bodø)
Mona Ophus-Johanessen
Adele Torvik Nilsen
Marthe Hansen
Benedicte Bednarczyk
Vilde Bratland
Martine F. Hansen
Sandra Simonsen

Ut:
Emilie Kristiansen (Tromsø IL)
Helene Sørensen (Tromsø IL)
Astrid Kirkesæther

Nåværende Fløy-spillere med fortid i Stabæk:
Ingen

Nåværende Stabæk-spillere med fortid i Fløya:
Ingen

Resultater treningskamper:
Fløya – Medkila 1-0
Fløya – Tromsø 3-0
Fløya – Tromsø IL 14-1

Seriekamper 2020:
Fløya - Stabæk, Lørdag 9. mai kl 1600, Fløya Arena
Stabæk - Fløya, Søndag 31. mai kl 1530, Nadderud Stadion

Kart:

Klikk på kartet for større versjon.
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: