2020: Motstandere: ØHIL

Øvrevoll Hosle: Våre nærmeste naboer rent fotballmessig, holder til bare to kilometer fra Nadderud. Det er sjelden du kan gå til bortekamper, men i år et det altså mulig.

Annonse:

Du kan til å med benytte Roller Blades, hvis du behersker motbakker. ØHIL har i flere år hatt som målsetning å rykke opp til Toppserien - og de har vært nære på flere ganger. ØHIL rykket opp til 1. divisjon i 2013, og markerte seg med en gang ved å bli nummer fem i 2014 - i sin første sesong på nest øverste nivå. De har altså seks strake sesonger bak i 1. divisjon. Fortsatt er målet å rykke opp til Toppserien.

ØHIL er alltid tøffe å møte – særlig på knøttlille Hoslebanen. Den banen er faktisk nesten 20% mindre enn standardmålene som gjelder for norske fotballbaner på elitenivå. Det betyr i praksis at den er 13-1400 kvadratmeter for liten. Ellers er det ikke all verden å si om Hosle – eller Øvrevoll for den del. Områdene er typisk Suburban, med mye eneboliger og beleilig nok en galoppbane – Norges eneste.

Tar vi for oss navnendringen på et av Velene i området – Voll Vel, så beskriver det i grunn området godt. Området ble utparsellert til boligbygging rundt det første verdenskrig. Velet vi siktet til het opprinnelig Bjerke villakvarter, skiftet navn til Bjerke og Volds Vel i 1921, til Vold Vel 1930 og modernisert til Voll Vel 1940. Vi snakker her om et urtypisk Bærums-miljø med kjellerstuer og velholdte haver - og hvor det fortsatt er mulig å kjøre seg vill, selv om en er født og oppvokst i Bærum. Det er dog lite som skjer her – både på godt og vondt. Folk steller i haven, brenner kvister og gamle bildekk 1. mai, og reiser på hytta i helgene. Bilparken til innbyggerne holder gjennomgående høy klasse, i motsetning til bandylaget til klubben. Noen vil også bemerke at det heller ikke er utpreget høy klasse på låta ØHIL fikk laget til dame-laget sitt i 2014. Vi siterer «..vi kan love at du blir rævpult..» og den kan du høre her:

ØHIL så dagens lys i 2007 som en følge av en sammenslåing mellom Øvrevoll Ballklubb og Hosle Idrettslag. Og selv om de er svake i bandy, så har området fostret en rekke fremdragende idrettsutøvere i flere ulike grener.

Stabæk har møtt ØHIL to ganger med A-laget - begge ganger i Cupen. I 2014 vant vi 6-0 på Nadderud, mens vi vant 3-1 på Hoslebanen i 2019. De hadde en god sesong i 2019 og endte på tredjeplass på tabellen. Kun fire små poeng bak serievinner Fløya. Ut fra hva som har skjedd på overgangsmarkedet i vinter, fremstår ØHIL som forsterket før 2020 sesongen. * 6-0 seieren på Nadderud kan du se her:

ØHIL har en relativt ung stall. Snittalderen på de 22 spillerne er 21 år. Karianne Selseth eldst. Hun er den eneste spilleren som er over 25 år. Hun fylte faktisk 25 år så sent som 16. mars.

Når det gjelder hvor spillerne kommer fra, så har ØHIL faktisk kun fire spillere som startet å spille fotball i en klubb i Oslo Fotballkrets. Nesten hver fjerde spiller kommer fra Vestlandet og de har en like stor kontingent fra Telemark som fra Oslo. ØHIL får i likhet med Stabæk, en del talenter som flytter til Bærum for å gå på NTG Bærum.

 

ØHIL FACTS 2020

 

 
Drakter:

Hvit-Hvit-Hvit

Trener:
Kjølv Inge Eidhammer

Nøkkelspiller:
Joshualyn Favour Reeves

Spillerstall:
Joshualyn Favour Reeves
Una Langkås
Hanna Rake Ellingsen
Kathrine Pleym
Mari Løyland Vassányi
Malin Lavik Soleng
Natalie Velde
Andrea Anderdal
Christiane Jansch
Åsa Klakegg Thorsen
Anna Vagstad Brunstad
Anja Avdal
Mia Merlid
Klara Thorsrud Sporsem
Karianne Selseth
Sigrid Bloch-Hansen (Ny fra Fart)
Vivian Ronahi Saadi
Julie Kjosvold Pedersen (Ny fra Snøgg)
Andrine Schøn Outzen (Ny fra Molde)
Mina Jevne Etnestad
Susanne Oliver Haaland
Synnøve Rønquist Hafnor

Ut:
Veronica Amundsen (Amazon)
Ine Østmo (Stabæk)
Amalie Goulignac
Mariken Kleppe (trappet ned)
Rebecca Mykland (trappet ned)
Saba Bamdadsoofi (lagt opp)

Nåværende ØHIL-spillere med fortid i Stabæk:
Susanne Oliver Haaland
Anna Brunstad

Nåværende Stabæk-spillere med fortid i ØHIL:
Live Aandal
Ine Østmo

Resultater treningskamper:
ØHIL - Vålerenga 0-5
Røa – ØHIL 2-0
ØHIL – Frigg 4-2
ØHIL – Snøgg 7-1
ØHIL – Grei 4-1
Øvrevoll Hosle – Thisted 2-1
Fart – ØHIL 1-5
ØHIL – Kongsvinger 5-1

Seriekamper 2020:
ØHIL- Stabæk, lørdag 18. april kl 1400. ØHIL Arena [ UTSATT grunnet Corona ]
Stabæk - ØHIL, lørdag 4. juli kl 1500, Nadderud Stadion

Kart:

Klikk på kartet for større versjon.
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: