2020: Motstandere: Stabæk

Som er ekstra-service til våre motstandere i 1. divisjon, velger vi å presentere oss selv også.

Annonse:

Stabæk Fotball holder til på Nadderud, som ligger på Bekkestua og ikke på Stabekk, som jo hadde vært mer naturlig. Stabæk har fin fine meritter på kvinnesiden, etter at vi overtok lisensen til Asker senhøsten 2008; Seriemester i Toppserien 2010 og 2013. Cupmester 2011, 2012 og 2013.

Første gang Stabæk spilte på øverste nivå på kvinnesiden var faktisk så langt tilbake som i 1981. Det var før det var nasjonal serie for kvinner og Stabæk deltok således i A-serien som var det øverste regionale nivået. Det ble med den ene sesongen. 1981 endte med nedrykk.

Likevel var et frø sådd. Mr. Stabæk – Ingebrigt Steen Jensen, ble for eksempel en frelst tilhenger av kvinnefotball tilbake i 1981. Søsteren hans, Ragnhild Jensen spilte på laget og Ingo så alle kampene – borte som hjemme, hvis vi husker riktig? Kaptein på laget var ingen ringere enn Bente Johnsen, søster til Stabæks bandy-legende – Rune Kraft Johnsen. Bente var også en bauta på Stabæk håndballag.

Bekkestua er i grunn primært et kollektivknutepunkt. Bekkestua bussterminal, T-banen (eller de Vestlige forstadsbanene som vi kaller det) og Blå-trikken, er alle lett tilgjengelig. På Bekkestua finner du også fotballpuben – Onkel Blaa, et knippe spisesteder og butikker. Den bransjen som har flest aktører og som går aller best, er apotekene. I grunn ganske naturlig når en ser på alderssammensetningen til Bekkestuas befolkning. Bittelille Bekkestua har per i dag fire Apoteker, og like mange bakerier hvor Fyrstekakene går ned på høykant. Kanskje ikke så rart at Bekkestua på folkemunne kalles «Geriatric Park».

Det er kort avstand fra Bekkestua-sentrum til Nadderud stadion. Det er der ungdommen holder til. Selve fotballstadion er sliten og preget av tidens tann. Heldigvis jobber kommunen med å sette opp et nytt stadion. Enn så lenge er det den gamle, gode, slitene, men akk så sjelfulle stadion som gjelder.

Stabæk har 11 sesonger i Toppserien (2009 tom 2019) det har gitt en sterk 9. plass på maratontabellen. Vi har spilt 242 kamper. Fasit er: 142-49-51, målscore 570-219. Stabæk har så langt et poengsnitt per kamp på 1,96. Asker er eneste klubb som har bokført en høyere score per kamp på øverste nivå i Norge.

Årets Stabæk-stall er større og yngre enn noen gang. Snittalderen er på 21,6 år - som er ned fra 22,6 år i 2019. Ser vi bak tallene er det verd å merke seg at antallet spillere under 20 år (10), er på nivå med 2019 (9). Troppen består i 2020 av 27 spillere – fem fler enn på samme tid i fjor. Det er aldersgruppen 20-24 år som har økt. I tillegg påvirkes selvsagt snittalderen av at Ingrid Hjelmseth har lagt opp. I fjor hadde vi fire keepere i stallen. Snittalderen på disse var over 26 år. I år har vi også fire keepere. De har en snittalder på 18 år.

I Toppserien pleier laget med den eldste troppen å ta seriegull. Da vi tok the double i 2013 hadde troppen vår en snittalder på 25,8 år. Snittalderen i Toppserien har ligget stabilt på 22,7 år siden 2014. LSK-kvinner har vunnet seks år på rad fra 2014-19. I fem av disse årene hadde LSK den eldste troppen – med en snittalder mellom 24-25 år.

I 1. divisjon har snittalderen de seneste to årene vært på 21,0 år (2018) og 21,4 år (2019). På nest øverste nivå har det ikke vært like tydelig at høy snittalder i tropp gir høy plassering på tabellen:

Ser vi litt på geografien så har hovedtyngden av spillerne en klubb i Oslo fotballkrets som moderklubb. Utvider vi til kretser fra Østlandet, så dekker det 70% av stallen. Totalt har de 27 spillerne våre opphav i 13 ulike fotballkretser. Dette skyldes at vi ligger nær Oslo og ikke minst samarbeidet vi har med NTG-Bærum – en skole som tiltrekker seg talenter fra hele landet.

Stabæk har i år én spiller som ikke er norsk, svenske Zara Jönsson. Hun er til gjengjeld den eneste i dagens A-stall som har Stabæk som moderklubb.
 
Antall spiller som kvalifiserer (eller er i posisjon for å kvalifisere), som klubbutviklede ifølge UEFAs definisjon er i år; 14. Det betyr over halve stallen, marginalt over det antallet Stabæk har som måltall for A-stallene.
 

STABÆK FACTS 2020

 
Drakter:

Blå med marineblå striper – marineblå - marineblå

Trener:
Per Inge Jacobsen

Nøkkelspiller:
Melissa Bjånesøy og Stine Reinås

Spillerstall:
Selma Panengstuen (Ny fra Raufoss)
Louise Normann
Ingrid Søndenå (Ny fra Vålerenga)
Thea Loennecken
Silje Bjørneboe
Lotta Fennefoss
Melissa Bjånesøy
Justine Kielland
Rikke Thorkildsen (Ny fra egen REK-stall)
Cornelia Fladberg
Zara Jönsson
Melenie Watts
Siri Nordeide Grønli
Kaja Aasly Haartveit (Ny fra Sarpsborg 08)
Emilia Ruud
Ine Østmo (Ny fra Øvrevoll Hosle IL)
Maren Eithun Hauge (Lån fra Vålerenga gjort permanent)
Marte Ness
Maiken Bjørndalen (Ny fra LSK Kvinner)
Live Aandal
Sunniva Skoglund (Ny fra Snøgg)
Elise Lundblad (Ny fra egen REK-stall)
Ina Kristoffersen
Margaux Batt Lægreid (Ny fra Lyn)
Stine Reinås (Ny fra Vålerenga)
Iris Omarsdottir
Maren Hagfors Thoresen (Ny fra Lyn)

Ut:
Ingrid Hjelmseth (lagt opp)
Guro Bergsvand (Sandviken)
Siri Ervik (Kolbotn)
Tiffany Cameron (ukjent)
Chinyelu Asher (ukjent)
Gabrielle Lie (ukjent)
Silje Blakstad (lagt opp)
Frida Thomas (studier i København)
Celine Granli (lagt opp)

Full spillerpresentasjon finne du her:
https://www.stabak.no/lag/kvinner/laget

Resultater treningskamper:
Sandefjord – Stabæk 1-6
Stabæk – Raufoss 4-0
Stabæk – Røa 0-2
Stabæk – Grei 4-0
Stabæk – Vålerenga 1-0
Stabæk – Nanset 4-1
Stabæk – Kolbotn 1-1
Hønefoss – Stabæk 0-1

Kampoppsettet for 1. divisjon (grunnserien) – finner du her:
https://www.stabak.no/lag/kvinner/terminlisten

Kart:

Klikk på kartet for større versjon.
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: