Fem Stabæk-jenter på Equinor talentleir

Hvert år arrangeres det tre talentleire i regi av Equinor. Første leir blir arrangert i Sarpsborg 3. - 6. februar og våre jenter er med.

Annonse:

Fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland forteller at det er stor konkurranse om plassene i troppene.

Hvilke spillere ser dere etter i et slikt uttak?

- Vi ser etter eierskap til egen utvikling. De som har det lille ekstra til å trene ekstra, pushe grenser og tilstedeværelse. Så ser vi etter en type spilleridentitet. At du står for noe ekstra på banen og har en spisskompetanse, forteller Håkon Grøttland til fotball.no.

I september venter første offisielle landskamp for J15 mot Sverige, så 2004-jentene skal igjennom denne og to talentleire til før den tid. For J16 (2003) er landskamper i Makedonia i slutten av mars allerede.

- Dette er jo talenter som har valgt Stabæk i ung alder for å fortsette sin utvikling, og både det at de velger Stabæk og at vi får alle disse med på uttaket, viser at det gjøres en meget god jobb med de yngre her. Dette er veldig kult for Stabæk, sier Melissa Bjånesøy, administrativ leder for Jenteakademiet, til stabak.no.

Stabæk har hele fem spillere som skal til Sarpsborg i februar, og her finner vi følgende:

J16 Y

Elise Lundblad
Iris Omarsdottir

J15 X

Anastasia Høgevold
Martine Leonards

J15 Y

Cathinka Cecilie Tandberg

Fra første J16-samlingen i fjor i Stavanger
Fra første J16-samlingen i fjor i Stavanger

Hovedtrener J15/J17, Ståle Pedersen Haglo har nå hovedtrener ansvaret for de yngste talentene i elitesatsingen til Stabæk og sier følgende om dagens uttak:

- Det er selvsagt veldig gledelig at vi har fått med så mange spillere med på talentleiren som skal holdes i februar. Det er svært tett kamp om plassene for å være blant de snaut 40 spillerne i hver årgang som blir tatt ut til samlingen, så vi er veldig stolte over å være eneste klubb i landet som fikk med så mange som fem stk!

- Jentene våre legger ned svært mange timer i fotballen hver uke og jobber knallhardt for å bli bedre hver eneste økt, så det er selvsagt gøy når det gir resultater i form av et slikt uttak.

Vi gratulerer alle fem med uttaket!

Se mer på Facebook: Treningskampen Stabæk - Kolbotn
 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 
 
Annonse fra Eliteserien: