J15: Regionale seriemestere

Stabæks jenter 15 år ble søndag regionale seriemestere, etter å ha slått Bærums Verk Hauger 2 - 0 på Haugerbanen.

Annonse:

Spenningen var stor før seriefinalen, mellom de to lokale lagene, da Bærums Verk Hauger allerede hadde 40 poeng i serien.

Men med seier over naboen ville Stabæks J15 klatre helt til topps med bedre målforskjell. På søndag tok Stabæks jenter jobben og etter en jevnspilt kamp, kunne de titulere seg som regionale seriemestere!

Serien består av de beste lagene fra Akershus, Oslo, Indre Østland og Østfold. På plassene under på tabellen, finner vi lagene Gjelleråsen, Kolbotn, Gjøvik-Lyn, Fjellhamar, Lyn, Ekholt og Lillestrøm.

Vi tok en prat med jentenes trener Katrine Tretteng og gratulerte så mye med seier i den regionale serien:
- Tusen takk! Det var utrolig deilig å kunne avslutte sesongen som seriemesetere etter siste kamp. Vi gikk inn i kampen med vissheten om at kun seier var godt nok for å ta gull i årets serie siden BVH ledet med tre poeng. Er utrolig stolt av jentene som klarte å håndtere det presset dette medførte. Det ble en tøff kamp hvor jentene viste vinnervilje og råskap.

Hvordan vil du oppsummere sesongen for jentene?
- Sesongen har gått over all forventning. Vi startet kvalifiseringen i vinter med kun 13 spillere i troppen og brukte utespiller i mål. Etter at plassen i Regional J15 var sikret så fikk vi god tid til å jobbe med gruppen og forberede de på sesongen de skulle inn i. Troppen ble også forsterket med noen nye spillere som kom inn i gruppen.

- Regional J15 ble opprettet for første gang i år og besto av de beste lagene fra Oslo, Akershus, Østfold og Indre Østland fotballkrets. Det har vært en sterk og god serie som vi har fått meget god matching. Min trenerkollega Ståle (Pedersen Haglo) og jeg er så heldige at vi får jobbe med en utrolig dedikert og talentfull gjeng med jenter som alle har tatt noen vanvittige steg i løpet av sesongen. Vi har gjennomført sesongen med hele 14 jenter som er et eller to år yngre enn den serien de spiller i. Dette viser oss hvor mange gode og unge talenter som vi har i gruppen. 03-jentene våre tok dessuten ansvar og sto frem som erfarne og solide spillere gjennom hele sesongen.

Jentene har tidligere i år vunnet J15 i Norway cup, en seier som fikk stor anerkjennelse, men sportslig sett er vel denne prestasjonen en enda større. Hvordan er oppmerksomheten rundt laget og interessen fra fotballmiljøet?

- Vi har spesielt etter seieren i Norway Cup fått mye oppmerksomhet rundt jentene og den fotballen de spiller. Dette har vist seg i stort publikum på kamper (og treninger), yngre og eldre spillere som vet hvem jentene er og en større interesse for å trene/hospitere med oss. Vi har fått vist frem vår spillestil og hvordan vi utvikler spillere, og ikke minst at det satses på jenter i klubben vår.

Hvordan ser det videre arbeidet ut, nå som sesongen er over?

- Vi kommer til å avslutte sesongen med noen små cuper. I tillegg så er jo J19-laget vårt i NM-finalen i slutten av november som vi ser frem til med glede. Dermed fortsetter vi med treninger som vanlig i tiden fremover. Inn mot neste sesong så vil vi fortsette med det arbeidet vi har gjort frem til nå og bygge videre på den utviklingen jentene har hatt. Vi har mange planer for neste sesong med seriespill, NM, utenlandscuper og utvikling av hver enkelt spiller. Både Ståle og jeg gleder oss til fortsettelsen med denne gjengen.

Vi gratulerer spillere og trenere så mye med seieren og en god sesong!

Her kan du se noen bilder fra kampen mot Bærums Verk Hauger:


 

TOPPSERIEN: STABÆK - KOLBOTN
Lørdag 27.10 kl 13:00 er det ny kamp på Nadderud og da møter Chixa motstander Kolbotn. Da er det bare å møte opp og heie jentene frem til seier mot Oslo-laget fra øst.

NESTE HJEMMEKAMP

  • STABÆK - KOLBOTN

  • LØRDAG 27.10 KL 13:00

  • NADDERUD STADION

chixa-toppserien-partnere-800x142
Annonse fra Eliteserien: