Samelandslaget slo Nord-Kypros 4-0

Det er lenge siden sist kvinnene på Samelandslaget spilte kamp. Vår egen Louise Normann spilte hele kampen.

Annonse:

Men lørdag var de endelig i aksjon igjen. På Temmuz Stadium møtte de Nord-Kypros. Stabæks Louise Normann var eneste Toppserie-spiller i troppen. Hun spilte hele kampen.

- Det var artig, men den lokale dommerne la dessverre listen veldig lavt. De fikk vel 40 frispark og vi fikk ingen. En kunne jo ikke være bort i dem, sier Louise til stabak.no. Hun var ellers godt fornøyd med kampen.
Det er alltid greit å vinne.

Laget til Sámpi besto hovedsakelig av spillere fra norsk 1. og 2. divisjon, samt den nybakte svenske seriemesteren Selina Henriksson fra Piteå, Wilma Ritzen fra Linköping – og altså vår egen Louise Normann som var eneste representant som til daglig spiller i Toppserien.

Jenten fikk ellers god støtte fra tribunen, blant annet fra fotball-linjen på Re Videregående skole i Vestfold, med deres trener Melissa Wiik – og evigunge Peter Kovac.

Målscorere for Sápmi var Sigrun Lindaker Dybvik (Medkila), Emilie Kristiansen (Medkila), Sandra Simonsen (Fløya) og Kristina Elise Blind (Fauske Sprint). Louise Normann kan fortelle om en fin tur og en flott ramme rundt matchen.

Dermed fikk Sápmi revansj fra forrige oppgjør mot Nord-Kypros. Da var det riktignok herrene til Samelandslaget som var i aksjon. Det endte uansett med tap 2-6 og en lang flytur hjem. Det er 13 år siden. Året før spilte Sápmi 1-1 mot Nord-Kypros på Alfheim – også det en herrekamp, så det smakte nok godt å endelig få en seier mot Nord-Kypros.
 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss

chixa-toppserien-partnere-800x142
Annonse fra Eliteserien: