Vanja Stefanovic er med videre

TOPPSERIEN 2019: Stabæk Fotball Kvinners trener Vanja Stefanovic signerte mandag ettermiddag en ny kontrakt med klubben. Nå tar Vanja fatt på sin tredje sesong, som hovedtrener.

Annonse:

Serbiske Vanja er født i Nis, en av Balkan og Europas eldste byer. Hun er utdannet diplomøkonom fra Serbias Idrettshøyskole og har UEFA A-lisens.

Som fotballspiller har Vanja spilt for en rekke klubber i Europa, samt den norske klubben Donn. Hun har i tillegg mer en 80 landskamper for Serbia, og i perioden 2001-2004 var Vanja kaptein på Serbias A-landslag.

I rollen som trener og spillerutvikler har Vanja også karriere både i Europa og i Norge. Du kan se hele listen på Vanjas trenerprofil, link nederst i saken.

Trenerutdanning: på vei til UEFA-Pro

Tidligere i år ble Vanja tatt ut til Norges Fotballforbunds prosjekt for å utvikle fremtidens kvinnelige elitetrenere. Et av delmålene med prosjektet er å stimulere deltakerne til å søke seg inn på de to øverste nivåene (A og Pro) i UEFAs system. Som nevnt har Vanja allerede har UEFA-A og dette er også et krav for søkere til Pro-lisens.

I august ble Vanja tatt ut til å delta på UEFA-Pro lisens utdanning. Nåløyet for å komme inn på Europas høyeste offisielle trenerutdanning er svært trangt, og hun er en av tre trenere i Toppserien som fikk denne muligheten. Vanja er nå godt i gang med UEFA-Pro utdanningen, et løp som strekker seg over de neste 18 månedene.

- A long term plan

Vi tok en prat med Vanja og gratulerte med signeringen. Hvilke muligheter og utfordringer ser du nå, inn i din tredje sesong som hovedtrener for kvinnene:

- Takk takk - I think we made a good plan in club, how to go forward with female side and put our selfs in good position again. Obviously, we speak about a long term plan, but we want to see results in this coming season. Team will continue to be young, so there will be similar challenges as this year, but I think easier for sure.

Du trodde at 2018 kom til å bli en tøff sesong i Toppserien, hvordan vil du oppsummere den:

- It was tøff as I expected. From being inexperienced to being young team. Got some injuries on top of that.
But on other hand, we developed trough out the season. So all in all, I think we done better than expected. Positive that we got so many young players in Toppserien this year, that might make next year easier.

 - Vanja, en ettertraktet trener

Den nye kontrakten strekker seg over to år, og mandag ettermiddag sa daglig leder Jon Tunold følgende:

- Vi er veldig glad for at Vanja har takket ja til å være med videre. Med tanke på at Stabæk er en utviklingsklubb med mange unge spillere er det viktig med kontinuitet på trenersiden.

- Vanja er en svært kompetent trener som etterhvert har opparbeidet seg mye erfaring. Det har vært viktig for klubben å få med Vanja videre og vi er glad for at resigneringen nå er på plass, avslutter Jon med til stabak.no

Vanja og Jon
Vanja og Jon

Sportslig leder Richard Jansen er i likhet med daglig leder, svært positiv og glad for at Vanja fortsetter i trenerrollen:

- Vi er veldig glade for å ha med Vanja videre. Kontinuitet er viktig i fotball og er en del av vår filosofi. Samtidig er Vanja en ettertraktet trener som mange andre klubber har hatt på sin kandidatiste. Da er vi selvsagt fornøyd med at hun velger å bli i Stabæk for å føre arbeidet med å utvikle unge spiller og Toppserielaget til nye høyder, sier Richard til Stabæks nettmagasin.

Les mer om Vanja Stefanovic her:
- Vanjas trenerprofil
- Tatt ut til UEFA-Pro lisens
- Vanja og Ingvild tatt ut til NFF-prosjekt
 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Siste nytt om
Stabæk Fotball kvinner?

www.stabakkvinner.no

 

chixa-toppserien-partnere-800x142
Annonse fra Eliteserien: