Lumanza til tyrkisk fotball

Tortol Lumanza er på vei til tyrkiske Osmanlispor.

Stabæk har vært i forhandlinger med den tyrkiske klubben i flere dager. Disse forhandlingene har nå ført frem, og det meste tyder på at Tortol Lumanza har spilt sin siste kamp for Stabæk. 

- Vi er enige om rammene i en avtale, det gjelder både overgangssum og prosenter av et eventuelt videresalg. Det gjenstår fortsatt noen detaljer, blant annet en bankgaranti, før vi er helt i mål. Vi tror det går i orden, sier sportssjef, Inge André Olsen, til Stabak.no. 

Ønsket seg videre

Lumanza kom til Stabæk høsten 2016, men spilte ingen kamper første sesongen. I 2017 var han imidlertid en av Eliteseriens beste midtbanespillere. Og dermed dukket det også opp interesse fra utenlandske klubber. 

- Han ville veldig gjerne videre fra Stabæk nå. Vi har fått i stand en grei avtale, også med tanke på fremtiden. Da var det riktig å selge han, sier Olsen. 

Godt forspent

Sportssjefen er overhodet ikke bekymret for arven etter Lumanza, og sier flere står i kø for å få spilletid. 

- Vi er vant med å miste spillere. Det betyr bare at en ny gutt får sjansen til å ta steget opp og bli en god Eliteserie-spiller i Stabæk. Ingenting er mer gledelig enn om noen av dem som allerede er i klubben viser seg frem. Vi har Emil Bohinen, Tobias Børkeeiet, John Hou Sæter, Hugo Vetlesen og Luc Kassi, som alle kan spille i den posisjonen. Jeg er ikke bekymret, fastholder Olsen. 


Annonse:

Annonse fra Eliteserien: