Blaa festfotball senket Strømsgodset

Toppscorer Ohi matchvinner, Tonny med ny kunstscoring og de blaa med nok en solid seier!

Annonse:

Stabæk gjestet Strømsgodset på fotballens nasjonaldag.

Etter halvtimen passert skulle jubelen slippes løs på Marienlyst. Tonny Brochmann har tidligere vist at han simpelthen ikke makter å score enkle mål for Stabæk, og et nytt kremmerhus dro han fram på fotballens nasjonaldag. Etter å ha mottatt ballen av Lumanza noen meter unna sekstenmeteren, dro han av en motstander og curlet ballen i krysset. Nok en scoring fra Eliteseriens mestscorende danske som er verdt å sette på reprise.

Strømsgodset svarte imidlertid etter kun fem minutter. Dødball har vært dette Stabæk-lagets akilleshæl så langt denne sesongen, og vi ble igjen straffet for dette. Motstanderens Ulland Andersen banket til fra 20 meter og nokså skrått hold, og ballen fant veien til nettmaskene på lengste stolpe. Vi var like langt på Marienlyst.

Tidlig i andreomgang dro Luc Kassi til på et godt skudd fra drøye 20 meters hold, et skudd som Godsets sisteskanse måtte slå til hjørnespark for å avverge scoring til oss. Nærme ny, blaa ledelse.

Strømsgodset skulle også være meget nærme å score idet timen ble rundet på Marienlyst. Først reddet vår sisteskanse Sayouba skuddet til Jradi på glimrende vis, før Tokstad satt ballen i tverrliggeren etter å ha rundet keeperen vår noen minutter senere. Godset-målscorer Ulland Andersen var også meget nærme sitt andre fra nok et frispark, men her reddet Sayouba mesterlig.

Scoringsmulighetene meldte seg også for de blaa, Ohi var nærme å score som et resultat av en bra Stabæk-kontring, men det så ikke ut til å ville seg for Eliteseriens toppscorer. Enn så lenge.

For score – det skulle han. Eliteseriens toppscorer spiller nemlig for Stabæk, Eliteseriens toppscorer heter nemlig Ohi og Eliteseriens toppscorer satte selvfølgelig ballen i mål fra drøye ti meter som avslutning på et godt Stabæk–angrep. Undertegnede overasker vel heller ingen med hvem som hadde den målgivende pasningen: Tonny Brochmann.

Strømsgodset gjorde seg ikke bort og leverte mange sjanser, og, for all del, det er ingen skam å måtte gi tapt for Stabæks offensive spillergalleri, som atter en gang leverte svært bra prestasjoner.

Med denne deilige seieren friskt i minne kommer de blaa guttene til å gå rakere i ryggen enn noen andre i morgendagens blomstertog på Bekkestua.

Ja, vi elsker dette landet og ja, vi elsker de blaa!

Kampfakta:

Strømsgodset-Stabæk

Marienlyst Stadion, 5565 tilskuere

Mål:

Tonny Brochmann (35)

Ulland Andersen (40)

Ohi Omoijuanfo (79)

Stabæk:

Sayouba Mandé- Håkon Skogseid, Morten M. Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Arctander Moe- , El Hadji Ba, Jonathan Tortol Lumanza (Hugo Vetlesen)-Tonny Brochmann,Luc Kassi , Moussa Njie- Ohi Anthony Omoijuanfo

 

Innbyttere:

 

Singh Sandhu, Sindre Mauritz Hansen, Raymond Gyasi, Hugo Vetlesen, Daniel Granli, Morten Renå Olsen, Sebastian Pedersen

Gule kort:

Francisco Junior (Strømsgodset)

Foto: Kristian Bjerke/Stabæk Media

Annonse fra Eliteserien: