Chixa spilte uavgjort mot sterkt kinesisk lag

Det kinesiske laget Jiangsu Suning Ladies med Isabell Herlovsen i spissen besøkte Nadderud for å spille treningskamp mot Stabæk torsdag kveld.

Allerede fra første spark på ballen tok kineserne initiativ i kampen, og etter bare 16 minutter smalt det i tverrliggeren fra bortelaget. Et innlegg ble stusset i feltet, og fra 12 meter fikk Yao Linwei skutt på volley. Ballen så ut til å dale i nettet bak Frida Thomas i Stabæk-buret, men den gikk via metallet og over.

Den kinesiske delegasjonen jublet så godt som for scoring tre minutter senere. Et nydelig innlegg fant foten til Yang Li inne i boksen, men avslutningen på volley gikk like utenfor.

De rakk så vidt å være skuffet før ballen lå i nettet minuttet senere. Gabriella Zanotti plukket opp en fri ball og avanserte mot mål. Fra 18 meter fyrte hun av en rakett som gikk via stolpen, og denne gang inn i nettet. En velfortjent ledelse til de gulkledde.

Stabæk svarte nesten på direkten. Trine Rønning slo et frispark inn mot femmeteren, og traff et Stabæk-bein. Jiangsus keeper ga opp, men ballen traff innsiden av stolpen og spratt ut i spill igjen. Dessverre ble ballen klarert.

Stabæk-trøkk.

Jiangsu byttet ut hele elleveren til den andre omgangen, og da klarte Stabæk å holde følge. Likevel ble det skapt minimalt med sjanser.

De 202 oppmøtte tilskuerne måtte vente helt til det 74. minutt før det ble litt spenning.  Synne Jensen fikk en høy ball gjennom, og fra 17 meter prøvde hun å løfte ballen over keeper. Ballen gikk så vidt utenfor målet.

Noen minutter senere kontret Chixa, og kom tre mot to forran mål. Ballen ble spilt til Rebecca Mykland, men hun hadde løpt i offside, og da ble det ikke noe av muligheten.

Men så satt endelig scoringen. Frida Maanum må ha vært besatt av David Beckham, for hun trådde en pasning mellom to midtstoppere som bare han kunne ha gjort. Synne Jensen var helt fri alene med keeper, og gjorde ingen feil. Ballen landet sikkert i nettet bak keeper Peng Shimeng. Målscoreren ga fortjent honør til Maanum i feiringen.

På overtid fikk Andrea Wilman sjansen til å avgjøre. Hun kranglet til seg ballen midt i boksen, men fra straffemerket satt avslutningen mitt på keeper. Det var kampens siste sjanse, og det ebbet ut 1-1.