Etterlengtet blaa hjemmeseier

En intens og underholdende kveld på Nadderud resulterte i tre solide poeng og en etterlengtet hjemmeseier til Stabæk.

Annonse:

Rammene rundt kampen på Nadderud var det ingenting å si på. Et nesten utsolgt Nadderud sang Stabæk-hymnen unisont før kampstart såpass vel at den innspilte versjonen over høyttaler ble overflødig.

Lite skjedde riktignok de første minuttene. Begge lag slo en del lange baller og skapte lite med sjanser. Kvarteret måtte spilles først. Da smalt det.

Etter 15 minutter spilt slo bursdagsbarnet Luc Kassi en lekker tunnel på en Molde-spiller, unge Hugo Vetlesen mottok ballen like utenfor sekstenmeteren og trosset entusiastiske supportere som engasjerte til skudd. Vetlesen valgte å spille fri John Hou Sæter som klinket ballen høyt i mål bak Molde-målvakten. Sæters første scoring for de blaa!

Med ett skjedde det ting på Nadderud. Molde hadde flere av de såkalte «nesten-mulighetene», og fikk også avfyrt to skudd de siste fem minuttene før pause, men score maktet ikke sunnmøringene før dommeren blåste av til pause.

Og etter pause valgte de blaa overhodet ikke å legge seg bakpå. Stabæk opprettholdt det offensive presset de åpnet andre omgang med til det ble belønt med den beste tenkelige premien – nemlig scoring.

Dagens bursdagsbarn, Luc Kassi, ble servert en fødselsdagspresang signert Raymond Gyasi og førstnevnte tok gladelig imot og banket den i nettet. Blaa tomålsledelse like før timen var spilt.

Men sunnmøringenes redusering var ikke langt unna. Minutter senere klinket Moldes Björn Sigurdarson inn en ball, og dramaet levde i best velgående på Nadderud.

Og flere scoringer skulle det bli – heldigvis i favør av de bIaa. I det 72. minutt fikk de blaa et straffespark. Ohi ble felt av en Molde-spiller og ekspederte selv straffesparket i mål. Stabæk tilbake med tomålsledelse idet de siste solstrålene traff hovedtribunen og klokka ga beskjed om et drøyt kvarter igjen å spille.

Men nok en redusering skulle Molde få, og dét ved en gammel Stabæk-kjenning. Fredrik Brustad tente et lite håp for sunnmøringene.

Et håp slukket med den søte melodien av dommers fløyte minutter senere, etterfulgt av enorm jubel fra spillere, supportere og vår alltid like engasjerte trener – Toni Ordinas. Det merkes at denne seieren smakte godt.

Vi takker våre fantastiske supportere som tok turen til Nadderud og var med å gjøre avslutningen på fotballens festdag til en minneverdig en. Velkommen igjen til flere magiske aftener med de blaa.

Kampfakta:

Stabæk-Molde 3-2

John Hou Sæter (15)

Luc Kassi (58)

Björn Sigurdarson (61)

Ohi Anthony Omoijuanfo (73)

Fredrik Brustad (88)

Nadderud Stadion, 4728 tilskuere

Stabæk:

 

Mande Sayouba - Håkon Skogseid, Morten Morisbak Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Daniel Granli - Hugo Vetlesen, Jonathan Tortol Lumanza - Raymond Gyasi (Ahmed El Amrani), John Hou Sæter (Tonny Brochmann), Luc Kassi (Rubio Rubin)- Ohi Omoijuanfo

 

Innbyttere: Jacob, Øvretveit Tredal, Ahmed El-Amrani, Emil Bohinen, Tonny Brochmann, Franck Boli, Morten Renå Olsen, Rubio Rubin

Gule kort: Vegard Forren (Molde)

Annonse fra Obos-ligaen: