Fargerike drakter, grått spill

Kristiansund hadde ikke vunnet borte i Eliteserien så langt i år. Mot Stabæk tok de sin første trepoenger på fremmed gress ved å slå Stabæk hele 1-4.

Annonse:

Med 16 (!?) baklengs på de siste fire kampene, er det grunn til bekymring. Det innrømmer kaptein Morten Skjønsberg ; - Det er selvsagt altfor mye, og vi er nødt til å tette igjen bakover. Vi er vel nede i en liten bølgedal akkurat nå, og sliter muligens litt med selvtilliten. Det går ut over duellspillet og tro på at vi skal greie å vinne. Vi må bli sterkere i hodet og ikke dette ned selv om vi havner under. Men dette må vi jobbe oss ut av så fort som mulig. Det går litt tregt over hele fjøla når vi mister ballen, og vi taper for mange dueller og andreballer. Vi må opp med aggressiviteten og begynne å vinne duellene igjen. Så må vi slutte å tape ballen i farlige situasjoner.  I tillegg ser vi at vi trenger mer bevegelse i angrep og at de da får ballen på rett sted til rett tid. Det greide vi ikke i dag, så det må vi rette opp i fort. Vi kan ikke fortsette å slippe inn fire mål i hver kamp. Jeg skjønner at tilhengerne våre er skuffet, det er vi også, erkjenner en skuffet kaptein.

 

 Toni Ordinas erkjenner at laget hans er i en bølgedal. – Vi har hatt noen tøffe kamper rent resultatmessig bak oss, og er skuffet over at vi ikke presentere bedre enn vi gjorde i dag.  Første omgangen var vel nokså åpne, der Kristiansund scorer og leder 0-1 til pause, i andre omgang kommer vi tilbake og utligner, og kjører kampen – helt til de får 1-2 etter et balltap fra oss. 1-3 kommer etter at vi taper ballen 20 meter fra eget mål og 1-4 fordi vi ikke er våkne på en retur. Vi blir hardt straffet for feilene vi gjør, men det blir man på dette nivået. Vi gjør feil som vi straffes for, og det skaper frustrasjon. Nå må vi bare jobbe for å snu det. Vi starter med det mandag kl. 12.00, og håper at vi skal levere en bedre prestasjon mot Sandefjord i neste kamp, avslutter Toni.

 

Fra å vært med i toppen innledningsvis på sesongen, har Stabæk spilt seg nedover på tabellen. Det begynner å bli lenge siden siste seier, og enda lenger siden laget vant på Nadderud. Det er mye å ta tak i for både Toni og gutta, og for lagets del bør det skje en endring mot Sandefjord. Det er ikke mange poengene ned, men heller ikke mange poengene opp, så dette er ikke håpløst. Men noe må skje. Det holder ikke at draktene er fargerike om spillet er grått! Vi må opp med tempo, opp med aggressiviteten, opp med presisjonen, opp med fokuset og opp med hodet!!  Så blir det tre poeng i Sandefjord!

Annonse fra Obos-ligaen: