Før kampen: Tromsø – Stabæk

Landslagspausen er over og vi er igjen klare for ny kamp i Eliteserien. Denne gangen tar vi turen nordover og besøker Tromsø IL.

Da lagene møttes i våres på Nadderud endte det med 1-1. Da var det Ola Brynhildsen som sørget for ledelse etter 3 minutter før gjestenes Slobodan Vuk utlignet åtte minutter senere.

Statistikk
Tromsø ligger på en 8. plass, hele 10 poeng foran oss.
Hjemmelaget har vært gode på eget gress og etter 10 kamper på Alfheim denne sesongen står de med seks seiere, ett uavgjort, tre tap og en målforskjell på 21-10.

Vi jakter fortsatt sesongens første borteseier. Til nå har vi spilt 11 kamper på fremmed gress og resultatet er tre uavgjort, åtte tap og en målforskjell på 8-24.

Tidligere kamper
23.04.2017 Tromsø 0-3 Stabæk (Eliteserien)
24.07.2016 Tromsø 2-2 Stabæk (Tippeligaen)
30.04.2015 Tromsø 0-2 Stabæk (Tippeligaen)
09.04.2012 Tromsø 3-0 Stabæk (Tippeligaen)
26.06.2011 Tromsø 3-3 Stabæk (Tippeligaen)
15.08.2009 Tromsø 0-0 Stabæk (Tippeligaen)
14.06.2007 Tromsø 0-1 Stabæk (Tippeligaen)
17.04.2006 Tromsø 0-1 Stabæk (Tippeligaen)

Det er spilt åtte tellende kamper mellom lagene på Alfheim siden 2006 og vi har statistikken på vår side. I løpet av disse åtte kampene har Stabæk vunnet fire ganger. Uavgjort har det blitt tre ganger, mens Tromsø kun står med én seier.
I tillegg har det en tendens til å bli mål. Vi må helt tilbake til 2009 for å finne sist gang det endte målløst. Målforskjellen etter disse åtte kampene er Tromsø 8-12 Stabæk.