Fra Kina med fotballdrømmer

For ikke mange ukene siden ankom unge Tao Hongliang (20) Norge og Nadderud for å slutte seg til verdens fineste fotballklubb.

Annonse:

Ingen tvil om at Tao's forflytning fra hjembyen Taian, med sine 5,6 millioner innbyggere, til Bekkestua har bydd på overraskelser. Men midtbanespilleren fra Shandong Luneng Taishan FC ser allerede ut til å ha funnet seg til rette.

 God plass!

-          Det er mye å venne seg til, ja.

Tao smiler.

– Jeg var mest bekymret for språket, men alle på laget snakker engelsk med spor av eget morsmål, og det liker jeg godt. Og viktigst er det at jeg begynner å forstå trenerne – ikke bare hva de sier men også hva de mener, hvordan de tenker. Det hjelper godt.

Tao smiler igjen - han er rett og slett en blid fyr - og legger til at Norge som forventet er veldig, veldig ulikt Kina.

-          Her er det ikke mye som minner meg om hjemlandet mitt, nei, men foreløpig liker jeg alt jeg har sett og opplevd i Norge. Jeg nyter frisk luft, vakker natur og ikke minst at det er så god plass her! Familie og venner i Kina blir for tiden bombardert med mine filmer av vakre solnedganger og fantastiske landskap, sier Tao fornøyd.

 Hard trening og norsk mat

Men det var selvfølgelige ikke naturen som brakte gutten til Norge. For Tao betyr fotballen for øyeblikket alt.

 -          Det handler om å benytte sjansen jeg har fått til å utvikle meg videre som fotballspiller. Jeg har blitt tatt så godt imot på laget, Stabæk er helt klart en klubb som tar vare på sine unge spillere og gir dem sjansen til å utvikle seg både som fotballspillere og som mennesker.

Han liker den norske måten å spille fotball på, sier spillestilen er tøffere, mer kraftfull, og med vesentlig høyere tempo enn i kinesisk toppfotball.

-          Treningsøktene med laget og norsk mat vil gjøre meg til en mye sterkere spiller. Masse kjøtt og fisk gjør meg godt, og jeg trives med felleslunsjene etter trening – veldig sosialt, masse tøys og latter, en veldig god atmosfære, sier Tao fornøyd.

- Det var fantastisk å få være med far på fotballkamper på arenaer med rundt 45.000 tilskuere. Jeg elsket å være en del av fotballmiljøet, elsket atmosfæren fra første øyeblikk.

— Tao Hungliang

Captain Tsubasa

Fotball er i ferd med å bli en stor idrett i Kina, både for jenter og gutter, og Tao var bare guttungen da han ble bitt av basillen gjennom det populære, japanske animasjonsspillet Captain Tsubasa, som handler om ungdom og fotballdrømmer. Og så var han så heldig å ha en far med interesse for sporten.

-          Det var fantastisk å få være med far på fotballkamper på arenaer med rundt 45.000 tilskuere. Jeg elsket å være en del av fotballmiljøet, elsket atmosfæren fra første øyeblikk.

Akademispiller

Selv begynte han å spille fotball i åtteårs-alderen, og han har vært student ved Shandong Luneng Taishan Football School i Weifang, Kinas største fotballakademi, i mange år. Men nå er det altså Stabæk for alle penga.

-          Ja, nå er det laget som er familien min, og jeg føler meg virkelig velkommen her. Selvsagt savner jeg mine foreldre, min søster og nære venner innimellom, men nå handler alt om fotball for meg. Om å jobbe knallhardt og benytte denne sjansen jeg er så takknemlig for å ha fått. Og jeg skal lære meg litt norsk, få noen nye venner og jobbe på mot min store drøm; å få spille med det kinesiske flagget på brystet i et fotball-VM!

 

Annonse fra Obos-ligaen: